NB I: hivatalos, távozik a Kisvárda román játékosa

K. B.K. B.
Vágólapra másolva!
2023.01.07. 16:16
null
Andrei Peteleu Romániában folytatja a pályafutását (Fotó: Kisvárda)
Ahogyan az várható volt, a román élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Superliga) szereplő CFR szerződtette a Kisvárda 30 éves szárnyvédőjét, Andrei Peteleut.

 

Szombat délután mi is megírtuk, hogy a román sportsajtó szerintAndrei Peteleu– akinek ősszel nem sok lehetőség jutott a Kisvárdában – a román bajnokságot zsinórban ötször megnyerő CFR-be igazol. A Kisvárda most a hivatalos honlapján erősítette meg a hírt, kiemelve, hogy a 30 éves szárnyvédő 2021 nyarán érkezett a csapatba, az azóta eltelt másfél évben 28 NB I-es bajnoki mérkőzésen 2048 percet töltött a pályán, részese lehetett a történelmi bajnoki ezüstérem megszerzésének, és szerephez jutott a kisvárdai labdarúgás első nemzetközi mérkőzésén, a kazahsztáni Almatiban játszott Európa-konferencialiga-összecsapáson.

A Kisvárda továbbá így fogalmaz: „Peteleu szerződéséből még fél év volt hátra, így a mostani átigazolási időszak nyújtotta az utolsó esélyt arra, hogy a játékjogát értékesítsük.”

Peteleu nem először játszik Kolozsváron – korábban 2016 és 2020 között erősítette a vasutascsapatot, melynek színeiben három bajnoki címet és egy szuperkupát nyert. Cikkében a ProSport kifejtette, hogy Peteleut – korábbi CFR-es időszakához hasonlóan – elsősorban cserejátékosnak szánjaDan Petrescuvezetőedző, mivel a labdarúgó mindkét szélen bevethető, így alternatívát nyújthat a csapatkapitány Camora vagy Cristian Manea kidőlése esetén.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS KISVÁRDÁN
Érkezők:
Aleksandar Jovicic(bosnyák, HNK Gorica – Horvátország),Milos Szpaszics(szerb, Radnik Szurdulica – Szerbia)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatért:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Nazar Ponomarenko(ukrán-magyar)
Kiszemeltek: –
Távozók:Jasir Asani(albán-északmacedón, Kvangdzsu – Dél-Korea), Andrei Peteleu(román, CFR, Románia)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik