MK: Nem ünnepeltem a gólomat, mert tisztelem az Újpest-szurkolókat – Windecker

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2022.04.20. 08:48
A Paksi FC jutott be elsőként a labdarúgó Magyar Kupa döntőjébe, mert hazai pályán 3–0-ra legyőzte az Újpest FC-t. A keddi találkozó után a zöld-fehérek két exújpestijével, a gólt szerző Windecker Józseffel és a gólpasszt kiosztó Balogh Balázzsal beszélgetett az NSO Tv stábja.

Balogh Balázs elárulta: dúlnak még benne az érzelmek.

„Azért le kell, hogy csengjen ez még. Büszke vagyok a csapatra, hogy így alakult ez a mérkőzés. Nagyon tiszteltük az ellenfelet, a vezetőedzőnk is felhívta arra a figyelmet, hogy legyünk nagyon koncentráltak, mert jó formában lévő csapattal találkozunk. Ezért is vagyok nagyon büszke a srácokra, hogy megoldották ezt a feladatot, és a klub történetében először kupadöntőbe jutottunk. Már az fantasztikus élmény lesz számunkra, hogy a Puskás Arénában játszhatunk.”

Videónkban elárulja: a paksi vezetőség a két exújpestitől, vagyis tőle és Windecker Józseftől is azt kérte, vegyék hátukra a csapatot. Ezen kívül méltatja a fantasztikus hangulatot teremtő szurkolókat – nemcsak a paksiakat, hanem az újpestieket is.

Windecker József a góljáról beszélt a kameránk előtt:

„Nagyon boldog voltam, mert ilyenkor félre kell tenni az érzelmeket. De mégsem ünnepeltem, mert tisztelem az Újpest-szurkolókat, sok barátom van ott, nagyon jó kapcsolatom volt velük, amikor ott futballoztam. Miattuk nem szerettem volna ünnepelni a gólomat. De a meccsre minden érzelmet félretettem, csak a Paks sikerére törekedtem.”

Videónkban arról is beszél, a Ferencváros helyett miért az ETO-val játszana szívesebben a kupadöntőben.

MAGYAR KUPA

ELŐDÖNTŐ
Paksi FC–Újpest FC 3–0 (1–0)
Paks, Paksi FC Stadion, 3214 néző. Vezette: Bogár
Paks:
Nagy G. – Lenzsér (Szabó J., a szünetben), Tamás O., Kinyik – Windecker – Kovács N., Sajbán M., Balogh B. (Haraszti, 83.), Medgyes S. – Nagy R. (Szabó Bálint, 62.), Ádám (Böde, 88.). Vezetőedző: Bognár György
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Kutrumbisz, A. Diaby, Antonov – Csongvai, Onovo – Croizet (Katona Mátyás, 75.), Mitrovics (Bjelos, 63.), Beridze – Zivzivadze. Vezetőedző: Milos Kruscsics
Gólszerző: A. Diaby (27. – öngól), Windecker (66.), Sajbán M. (87.)
Kiállítva: Kutrumbisz (73.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik