MK: az Ajka az első félidőben megizzasztotta az ötig jutó Újpestet

Vágólapra másolva!
2019.10.29. 20:20
A labdarúgó Magyar Kupa legjobb 32 csapata közé kerüléséért vívott mérkőzésen az Újpest gyenge első félidőt követően a másfél év után betaláló Szakály Péter, valamint a duplázó izlandi Aron Bjarnason vezérletével 5–2-re legyőzte az Ajkát.
Bjarnason (8) kettő, Szakály (középen) egy góllal járult hozza a sikerhez (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK
Bjarnason (8) kettő, Szakály (középen) egy góllal járult hozza a sikerhez (Fotó: Török Attila) – A KÉPRE KATTINTVA GALÉRIA NYÍLIK

 

A 2. perc végén hazai ziccerrel indult a mérkőzés, Nagy Krisztián zavarba hozta Jonathan Herist, majd Kire Risztevszki mellett jobbról középre húzott, ám a lövésre már nem maradt szuflája, a labda veszélytelenül gurult Filip Pajovics kapus felé.

Ez figyelmeztetően hatott a vendégekre, akik az első negyedóra végén Mészáros Karol révén igazán nagy helyzettel válaszoltak: a lilák támadójának éles szögből leadott lövését védte Horváth Dániel. Néhány perccel később Aron Bjarnason járt igen közel a gólszerzéshez, alig lőtt a bal alsó mellé 15 méterről.

Fél óra telt el a mérkőzésből, amikor váratlanul megszerezte a vezetést az Ajka: saját térfelének közepén a jobb oldalán labdát vesztett az Újpest, Horváth Péter jó 30 méterről, oldalról lövésre vállalkozott, Pajovics kapus gyengén oldalra ütötte, Nagy Krisztián pedig köszönte szépen, és 8 méterről laposan a kapuba lőtt, 1–0!

Még nagyobb sebességre kapcsolt az Újpest, amit Koszta Márk kapufája jelzett, aztán a szünet előtt néhány perccel jött a rutinos Szakály Péter, és addig lopta a távolságot a tizenhatos bal oldalától középre, míg lövőhelyzetbe került, és 13 méterről jobbal irgalmatlanul kipókhálózta a hosszú felső sarkot – a hatszoros válogatott középpályás 2018 áprilisa óta először volt eredményes.

Nem adták fel a hazaiak, és az első félidő ráadásában remekül beívelt szögletet követően Lengyel Béla a mozdulatlan Pajovics mellett a kapuba fejelt, így hazai előnnyel zárult az első játékrész, 2–1!

A második félidőre kettőt váltott az Újpest, érkezett Feczesin Róbert és Zsótér Donát is, ám tőlük függetlenül sem maradt sokáig előnyben a hazai gárda: néhány perc játék után szöglet után Heris bombázta a léc alá a kapusról kipattanó labdát, 2–2!

Újabb néhány perc múlva már a cserék is szerepet vállaltak az újabb újpesti gólban: labdaszerzést követően Bjarnason oldalról belőtt lapos passzát Feczesin pofozta egy lépésről a hálóba. Alig három perc múlva az izlandi már gólszerzőként is feliratkozott a meccslapra, eldöntve a továbbjutást kérdését, 2–4!

A meccs legjobbja titulust aztán a 75. percben szerezte meg magának az izlandi, amikor újabb szólója utáni lövést követően a kapusról lecsorgó labda visszakerült elé, és be is pofozta önmaga második, csapata ötödik gólját – 2–5.

MAGYAR KUPA
7. FORDULÓ (FŐTÁBLA, 2. FORDULÓ), A 32 KÖZÉ KERÜLÉSÉRT
FC Ajka (NB II)–Újpest FC 2–5 (2–1)
Ajka, 2500
néző. Vezette: Csonka Bence (Becséri Gergely, Horváth Zoltán)
AJKA: Horváth D. – Görgényi, Heffler T., Kenderes (Nagy I., a szünetben), Nagy B. – Lengyel B., Csizmadia Z., Nagy E. (Szabó N., 68.), Horváth P., Soltész (Oláh L., 73.) – Nagy K. Vezetőedző: Kis Károly
ÚJPEST: Pajovics – Balázs B., Heris, Risztevszki, Burekovic – Onovo – Nwobodo (Csongvai, 84.), Szakály P. – K. Mészáros (Zsótér, a szünetben), Koszta (Feczesin, a szünetben), Bjarnason. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Nagy K. (31.), Lengyel B. (45.), ill. Szakály P. (41.) Heris (53.), Feczesin (60.), Bjarnason (64., 75.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik