nemzetisport.hu 2019.05.26 10:21 Frissítve: 2019.05.26 10:56

MK: a fehérvári főtéren folytatódott az ünneplés – fotók

Mint beszámoltunk róla, a Mol Vidi nagy küzdelemben, vert helyzetből felállva nyerte meg a labdarúgó Magyar Kupa döntőjét a Budapest Honvéd ellen. A szurkolók és a játékosok előbb a lefújás után a Groupama Arénában ünnepeltek, majd éjfél után a fehérvári főtéren folytatódott a köszöntés.

 

Kovács Istvánt a vállukon vitték a szurkolók (Fotó: Nagy Norbert)

A szekesfehervar.hu beszámolója szerint a Városház téren már jóval azelőtt gyülekeztek a mérkőzésről érkező, vagy azt otthon néző Vidi-drukkerek, hogy a csapat busza begördült volna oda.

Éjfél után húsz perccel aztán megjöttek a játékosok, akik hatalmas ováció közepette szálltak le a buszról, volt, aki a szurkolók vállán tette meg a Városháza kapujáig tartó utat.

A csapatkapitány Juhász Rolandot is sokan megállították (Fotó: Nagy Norbert)

A szokásoknak megfelelően a kistanácsteremben gyülekeztek a labdarúgók, edzők, vezetők, a Vidi-stáb tagjai, ahol dr. Cser-Palkovics András polgármester gratulált nekik.

„Szeretném megköszönni ezt az egész fantasztikus idényt, nagy élményeket adtatok nekünk! Méltó lezárása volt a kupadöntő. Bár egy-két korábbi meccsen és a döntőben is úgy éreztem néha, hogy nem mindenki akarja a Vidi-győzelmet, de újabb fantasztikus sikert értetek el, abszolút a ti érdemetek, gratulálok hozzá! Hajrá, Vidi, hajrá, Fehérvár!” – mondta pohárköszöntőjében a polgármester, akinek Kovács Zoltán sportigazgató, megköszönve a város támogatását, egy Vidi-mezt adott át ajándékként.

Cser-Palkovics András polgármester is köszöntette a kupagyőzteseket (Fotó: Simon Erika/szekesfehervar.hu)

A helyiségben már ott állt az asztalon a frissen elhódított serleg, kézről kézre járt, csapatkép készült vele, majd a városházi erkélyre vonultak a játékosok.

A lent várakozó szurkolók éljenzése közepette mutatták meg a kupát, majd le is mentek a térre, ahol folytatódott az ünneplés. Marko Nikolics vezetőedző beszéde is hatott az érzelmekre. „Köszönöm, hogy ilyen későn is itt vagytok, és együtt ünnepelhetünk! Azt szeretném elmondani nektek, hogy a csapat tagjait, akik most itt állnak körülöttem, nagyon szeretem, és remélem, jövőre is itt leszünk, és lesz okunk újabb ünnepre!” – mondta a szerb szakember, aki tavaly bajnokságot nyert a Vidivel.

Nikolics is szólt a szurkolókhoz (Fotó: Nagy Norbert)
(Fotó: Nagy Norbert)
(Fotó: Nagy Norbert)

MAGYAR KUPA 
DÖNTŐ
BUDAPEST HONVÉD–MOL VIDI FC 1
2 (1–0)
Budapest, Groupama Aréna, 12 777 néző. Vezette: Iványi
BP. HONVÉD:
Gróf – Batik, Kamber, Lovric – Mezgrani, Heffler T., Gazdag (Ben-Hatira, 69.), Nagy G., Uzoma – N'Gog (Danilo, 76.), Holender. Vezetőedző: Supka Attila
VIDI:
Kovácsik – Fiola (Kovács I., a szünetben), Juhász R., Vinícius, Stopira – Pátkai (Futács, 73.), Elek Á. (A. Hadzic, a szünetben) – Nikolov, Nego, M. Scsepovics – Huszti. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerző:
Holender (14. – 11-esből), ill. M. Scsepovics (80.), A. Hadzic (91.)  

2020.11.22 23:00:46

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Ami most történik velünk a honi labdarúgás világában, az tényleg maga a ragyogás, rivalda, ott lenni a Bajnokok Ligájában a Barcelona, a Juventus, a Dinamo Kijev legjobbjaival szemben, készülni a német, a francia, a portugál klasszisok ellen.

2020.11.22 15:48:24

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

A két sokat hibázó csapat közül az nyert, amelyik sokkal jobban sáfárkodott az ellenfél védelmi hibáival.

2020.11.21 22:53:29

Labdarúgó NB I L. P. I.

2020.11.21 21:15:30

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Mintha a tehetetlenség kötne béklyót a nemes szándékra.

2020.11.21 12:23:47

Labdarúgó NB I CSERHÁTI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Marcel Heister bombagólja döntötte el a mérkőzést, továbbra is kiesést jelentő helyen a kispestiek.