Magyar Kupa: „Végre visszaadhatunk valamit...” – szurkolók előtt a finálé

NAGY-PÁL TAMÁSNAGY-PÁL TAMÁS
Vágólapra másolva!
2021.04.30. 15:51
Hétfő este 8 órától rendezik meg a labdarúgó Magyar Kupa fináléját, melynek felvezető sajtótájékoztatóján bejelentették: szurkolókat is beengednek a Puskás Arénába. A Mol Fehérvár vezetőedzője, Szabics Imre nagyon örül a döntésnek, míg az újpestiek trénere, Michael Oenning úgy érzi: végre valamit visszaadhatnak szurkolóiknak. Simon Krisztián is bízik a támogatásukban. Nikolics Nemanjától megtudtuk: Szabicsnál mindenki tiszta lappal indult.
Szabics Imre és Michael Oenning a kupával (Fotó: Árvai Károly)
A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!
Szabics Imre és Michael Oenning a kupával (Fotó: Árvai Károly) A FOTÓRA KATTINTVA KÉPGALÉRIA NYÍLIK!

Az MLSZ szóvivője, Sipos Jenő azzal kezdte: nézők előtt fogják megrendezni a kupadöntőt. A szurkolókat hamarosan értesítik a részletekről, egyelőre annyit tudni, hogy négy árkategóriában (2000, 3000, 4000, 5000 forint) lesznek jegyek, melyeket kizárólag online, a meccsjegy.mlsz.hu-n lehet megvásárolni.

A Mol Fehérvár vezetőedzője, Szabics Imre rögtön üdvözölte is, hogy nézők előtt játszhatnak.

„A labdarúgás a szurkolókért van. Nagy hagyományokkal rendelkező csapattal találkozunk, melyet nagyszerű szakember irányít, de szeretnénk történelmet írni, és megnyerni a kupadöntőt. Olyan játékosokat ismertem meg a csapatomban, akiket a tét hétről hétre inspirál és motivál, csak pozitívan hat mindenkire. Ötven százalék esélye van mindkét csapatnak. Minden mérkőzésnek saját története van, pláne egy kupadöntőnek. Így nem is foglalkoznék azzal, hogy milyen meccseket játszottunk ebben a szezonban az Újpesttel, csak a fináléra koncentrálunk.”

Játékosa, Nikolics Nemanja szerint egy kupagyőzelem a következő szezonjukat is megalapozhatná. Ezután arról beszélt, mi változott meg a csapatban Szabics érkezésével.

„Profizmust hozott az öltözőbe. Őszinte ember, aki mindenkinek meg akarja adni a lehetőséget a bizonyításra. Sokat videózunk, precíz ember, aki tökéletesen el tudja magyarázni egy játékosnak, hogy mit vár tőlük. Nagyon nyugodt, magabiztosságot adott a csapatnak. A mentalitását maximálisan átadta, mindenki csúszik-mászik a másikért. Amikor belépett az öltözőbe, nem érdekelte, kit, hogyan hívnak vagy mit tett le az asztalra. Mindenki a nulláról indult, a pályán kell bizonyítanunk. Aki nem csapatban gondolkozik, az nem játszik nála, hívják akárhogy, akár Nikolics Nemanjának.”

Természetesen az Újpest FC vezetőedzője, Michael Oenning is nagyon izgatott a finálé miatt.

„Ez egy futballünnep. Nagy megtiszteltetés, hogy a részesei lehetünk. Nehéz szezon van mögöttünk, nem volt könnyű eljutni idáig, ha viszont már itt vagyunk, akkor szeretnénk elhódítani a trófeát. Kemény küzdelem lesz egy rendkívül jó formában lévő csapat ellen. Egy kupadöntő mindig különleges, bármi megtörténhet. Végre nyerhetünk valamit, és visszaadhatunk valamit a szurkolóknak az egész éves támogatásért. Papíron nem mi vagyunk az esélyesek, de mindent meg fogunk tenni.”

Azt is elárulta, hogy a kapuban az egész kupasorozathoz hasonlóan nem Banai Dávid, hanem Filip Pajovics fog állni.

A lila-fehérek támadója, Simon Krisztián szerint nagyon más mérkőzés vár rájuk, mint a bajnokságban.

„Főleg, hogy szurkolók is lesznek, ami nagy lökést adhat. Abszolút bízom a szurkolók támogatásában. Most azt gondolom, hogy elsősorban rajtunk a sor, nekünk kell elhódítani a kupát, hogy utána együtt ünnepelhessünk. Bízom benne, hogy a lehetőségekhez képest minél többen kijönnek, és biztatnak minket.”

MOL MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Május 3., hétfő, Budapest, Puskás Aréna
20.00:
Mol Fehérvár FC–Újpest FC (Tv: M4 Sport) – élőben az NSO-n!

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik