Lombard: 21 játékos nem akarta Lengyelt, ellene szavazott

SINKOVICS GÁBORSINKOVICS GÁBOR
Vágólapra másolva!
2015.04.22. 07:26
null
Szűcs Lajos furcsa szituációba került, de csapatkapitányként fel kellett vállalnia (Fotó: Korponai Tamás)
A kiesés elől menekülő Lombard Pápánál edzőt váltottak, Lengyel Ferenc helyére Kovács László kapusedző került, aki nem először veszi át nehéz helyzetben az együttest. Szűcs Lajos a Nemzeti Sportnak elmondta, a csapaton belül szavazást tartottak, ezen 25 labdarúgó voksolt, s közülük 21-en nem akartak tovább dolgozni Lengyellel.

A Lombard legutóbb kiütéses vereséget szenvedett Újpesten (0–4), a meccs után pedig Lengyel Ferenc meglehetősen kritikusan beszélt, kaotikus állapotokat, éhező, pénztelen játékosokat emlegetett a kudarcok okaként. Alighanem ez is belejátszott a menesztésébe. S még valami: egy titkos szavazás.

„Nem volt túl kellemes szituáció, de csapatkapitányként vállalnom kell az ilyesmit – mondta Szűcs Lajos, a Pápa kapusa. – Egyre rosszabbul szerepeltünk, s az MTK elleni meccs után Lengyel Ferenc behívott magához egy másik játékostársammal együtt. Arra volt kíváncsi, mit gondol róla a csapat. Kijelentette, adott esetben felajánlja a lemondását. Arra kért, csináljunk afféle közvélemény-kutatást a társaim között. Mondom, fura szituáció volt, jobb híján azt találtuk ki, hogy szavazunk. Így is történt.”

Lengyel Ferenc tovább szurkol a csapatnak
„A szavazásra egyelőre nem szeretnék reagálni. Amit meg az Újpest elleni meccs után mondtam, úgy is gondoltam, egzisztenciális problémák vannak – fogalmazott Lengyel Ferenc. – Amit szakmailag tudtam, társaimmal együtt megtettem, elindultunk egy újfajta játék felé gyorsabb, fiatal csapattal. Kezdetben voltak is eredmények, az igazi bajokat akkor tapasztaltuk, amikor nyilvánosságra kerültek a céggel kapcsolatos problémák. Ekkortól már folyamatosan erről volt szó az öltözőben. A döntést elfogadva szurkolok a csapatnak."

„Huszonöt futballista volt az öltözőben, amikor feltettük a kérdést, akarunk-e továbbra is együtt dolgozni az edzővel. Huszonegyen nem akartak, hárman folytatták volna a közös munkát, egy fiú pedig tartózkodott. Úgy voltunk vele, ezt azért mégsem mondhatjuk meg Lengyel Ferencnek, végül az egyik vezető beszélt neki a szavazásról."

A játékosok tehát véleményt formáltak. Egyértelműen jelezték, hogy nincsenek megelégedve a szakmai munkával, és nem látják biztosítottnak a jövőt. Ráadásul súlyos anyagi gondokról is beszélt Lengyel Ferenc.

„Emlegethetjük újra meg újra a pénztelenséget. De azt kijelentem, hogy ha voltak – sőt vannak is – csúszások, a vezetők előbb-utóbb mindig kifizettek bennünket. Ezért sem értem, miért kell a pénztelenségre fogni a sikertelenséget. Amikor Lengyel Ferenc elvállalta a csapat irányítását, pontosan tudta, mire számíthat a Lombardnál. Én nem mondom, hogy nincsenek olyan játékostársaim, akik nehéz helyzetben vannak, nem turkálok senkinek a pénztárcájában. Az viszont biztos, hogy Lengyel Ferenc a tizenkettedik helyen vette át a csapatot, s most a tizenötödiken vagyunk. Irányításával tíz találkozón mindössze öt pontot szereztünk, és négy gólt szereztünk. Ezt nehéz megmagyarázni és kivédeni."

A Lombard szombaton kulcsmeccset játszik a Haladással.

„Hiszek benne, hogy legyőzzük a Halit és kiharcoljuk a bennmaradást. De nem csinálhatunk úgy, mintha mi, játékosok nem lennénk benne nyakig a kudarcsorozatban. A mi felelősségünk is óriási. Amit elrontottunk, nekünk kell helyrehoznunk."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik