Leandro bajnoki címért harcolna az NB I-ben, örül Pintérnek

Vágólapra másolva!
2014.01.21. 12:33
null
André Alves a télen már visszatért az Omoniától Magyarországra, Leandro (jobbra) is az NB I-ben folytatná (Fotó: artchív)
Korábban beszámoltunk arról, hogy ciprusi sajtóhírek szerint az Omonia tízszeres magyar válogatott játékosa, a brazil származású Leandro de Almeida már a télen távozna a szigetországból, szeretné Magyarországon folytatni a pályafutását. A védőként és középpályásként is bevethető labdarúgó a Nemzeti Sport Online megkeresésére megerősítette távozási szándékát. Elmondta, szeretne hazatérni, mert korábbi ferencvárosi edzőjénél, a szövetségi kapitánynak kinevezett Pintér Attilánál lát esélyt arra, hogy ismét bekerüljön a válogatottba, és ha sikerül megállapodnia a távozásról a ciprusi vezetőkkel, akkor olyan klubnál folytatná, amellyel ismét bajnoki címért harcolhatna az NB I-ben.

 

Leandro már egy évvel ezelőtt is arról tájékoztatta a Nemzeti Sport Online-t, hogy távozhat a ciprusi Omioniától, de akkor végül is maradt, nyáron két évvel meghosszabbította a szerződését. Most ismét a hazatérést tervezi.

„Tavaly voltak ajánlataim, például más ciprusi csapatoktól is, de alapvetően jól érzem magam az Omoniánál, nem akartam minden áron távozni, és mivel Magyarországról konkrét ajánlatom nem is volt, meghosszabbítottam a szerződésemet. Harmincegy évesen azonban úgy gondolom, most van az utolsó esélyem arra, hogy bekerüljek a magyar válogatottba, és erre az NB I-ből nagyobb esélyt látok. Egervári Sándornál az elmúlt években kialakult egy szűkebb keret, amibe már nehéz volt bekerülni. Pintér Attilánál azonban most ismét mindenki tiszta lappal indul – fogalmazott Leandro, aki egyúttal cáfolta azokat a találgatásokat, korábbi híreket, melyek szerint 2004-ben a Ferencvárosnál rossz viszony alakult volna ki közte és a szakember között a brazil származása miatt. – Pintér Attilával jó a kapcsolatom. A munka iránt elkötelezett szakember, aki nagyon fel tudja tüzelni a csapatot a győzelem érdekében. Kemény edző, aki mindig győzni akar, és mindent meg is tesz ezért. Örülök, hogy ő lett a szövetségi kapitány, ám még nem beszéltem vele.”

Leandro ugyanakkor elmondta, még egyeztetnie kell a ciprusi vezetőkkel a szerződéséről, egyelőre semmi biztosat nem tud mondani. Azt viszont cáfolta, hogy anyagi problémák, a nehéz ciprusi gazdasági helyzet állna a távozás hátterében.

„Nincs konkrétum az ügyemben. Jeleztem a vezetőknek, hogy üljünk le beszélgetni, mert megfordult bennem, hogy visszatérnék Magyarországra a válogatott miatt. A szándékomnak nem anyagi okai vannak. A héten tárgyalunk erről, és az edzőmmel is egyeztetni fogok, hogy lássam, mik a klub szándékai. Ezt követően tudok majd arról beszélni, hol folytathatom a tavasszal” – fogalmazott Leandro, aki eddig még nem egyeztetett magyar klubokkal, de mivel bajnoki címért szeretne harcolni, nem zárható, hogy valamelyik volt csapatához szerződne.

„Klubok részéről még nem beszéltem senkivel, de ha valóban visszatérek Magyarországra, akkor ismét a bajnoki címért szeretnék harcolni” – mondta a védőként és középpályásként is bevethető ballábas labdarúgó.

Leandro 2010-ben Debrecenből szerződött Ciprusra az Omoniához, ebben a szezonban 12 bajnoki meccsen lépett pályára, egy gólt szerzett, az elmúlt négy évben összesen 101 bajnokin 13 gólt jegyzett, bajnokságot és kupát is nyert a csapattal. Magyarországon játszott az MTK-ban, a Haladásban, a Ferencvárosban és a Debrecenben is, utóbbi két együttessel bajnokságot is nyert (a DVSC-vel 2007-ben és 2009-ben, a Ferencvárossal 2004-ben).

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik