S. T. J. 2021.04.11 23:35 Frissítve: 2021.04.11 23:58

Laidouninak támadt egy érzése; buborékban készülnek a vb-re női hokisaink

A Nemzeti Sport hétfői számából ajánljuk.

 

Nyilvánvalóan jobb lett volna bajnoki címet ünnepelni már most, de nem történt tragédia – ezt mondta lapunknak Aissa Laidouni, a Ferencváros légiósa a szombati, a Puskás Akadémia ellen döntetlenre végződő rangadóról. A középpályás a 77. percben szerezte meg a hazaiak gólját. A korábbi szögleteknél máshová helyezkedett, Myrto Uzuni beívelése előtt azonban olyan érzése támadt, hogy néhány lépéssel mélyebbről kell indulnia. Az interjúban szóba került, hogy Laidouni március végén bemutatkozott a tunéziai válogatottban. Elmondta: noha Franciaországban született s a családja is ott él, az ősei tunéziaiak.

Buborékba vonulva kezdi el felkészülését története első elit-vb-szereplésére a magyar női jégkorong-válogatott. A korábban tervezett két edzőmeccset elvitte a Covid, de most újra belefognak a közös munkába, mégpedig a mostanság ismerős protokoll szerint: a kerettagok csakis a fővárosi szállodájuk és a Tüskecsarnok között közlekednek, s kétnaponta tesztelnek mindenkit. A csapat 22-én átbuszozik Münchenbe, ahol a Nemzetközi Jégkorongszövetség (IIHF) az összes vb-résztvevő európai válogatottat felpakolja két gépre. Hogy miként alakul a további forgatókönyv immár Kanadában, kiderül cikkünkből.

A Budapesti futballmesék sorozat huszadik, utolsó epizódjának helyszíne a Gundel étterem. Az 1968. május 4-én 2:0-ra megnyert magyar–szovjet Európa-bajnoki selejtező utáni fogadáson a patinás vendéglőben nyújtotta át a France Football főszerkesztője, Max Urbini az Aranylabdát Albert Flóriánnak. Más kérdés, hogy nem ott kellett volna, ám mint az Népsport mellékletünkből kiderül, a Fradinak és a hatalomnak nem volt éppen baráti a viszonya, azt pedig jól tudta a politikai vezetés és az állambiztonság, hogy a fradisták a hatalommal szembeni megnyilvánulásokra is képesek lehetnek.

2021.05.05 23:22:20

Labdarúgó NB I VINCZE ANDRÁS

ALAPVONAL. Hahn János gólszerzői alakja sokkal erősebben beég a focirajongó retinája mögé, mint az élvonal gyepét évek óta itt koptató, külföldről szerződtetett jobb- és balhátvédeké; vagy írhatnám, két hétig mindenki csak arról beszélt, vajon a paksi kispad helyett mi a csudának ült fel az üres lelátóra Bognár György.

2021.05.04 23:37:26

Labdarúgó NB I BABJÁK BENCE

NS-VÉLEMÉNY. A negyedik kerületben egyelőre többet teljesített a vállaltnál.

2021.05.04 09:25:21

Labdarúgó NB I SZABÓ GÁBOR

Az első Görög Kupa-siker magyar kovácsa, Rauchmaul Emil máig megfejthetetlen búcsúja.