Honvéd: videón az átadás előtt álló stadion; rajtol a felkészülés

Vágólapra másolva!
2021.01.04. 11:23
null
Az új Bozsik-stadion (Fotó: youtube.com)
A Budapest Honvéd NB I-es labdarúgócsapata megkezdte a felkészülést a tavaszi szezonra. Azt egyelőre nem tudni, hogy az ősszel albérletben a Hungária körúton játszó kispestiek mikor vehetik birtokba az új Bozsik-stadiont, mindenesetre a kivitelező WHB Group a napokban közzétett egy videót az elkészült arénáról.

A koronavírustesztek után és az első edzés előtt a szokásos felmérések vártak a Honvéd labdarúgóira, amelyet a Sportkórház munkatársaival együtt végeztek el a klub szakemberei. A különböző vizsgálati elemek megegyeznek a Magyar Futball Akadémián is végzett vizsgálatokkal, így minden játékosról fél évről fél évre teljes képet kaphat a szakmai stáb – derül ki a klub honlapján olvasható beszámolóból.

„Vizsgáltuk a kognitív képességeket, az állóképességi küszöböt, ugróteszt és testtömegindex-mérés, terheléses vizsgálat is várt a játékosokra – nyilatkozta Nagy István, a Budapest Honvéd erőnléti edzője. – A kapott eredmények bekerülnek egy monitoringrendszerbe, minden játékosnak van egy saját adatbázisa, így pontosabban tervezhetjük az edzéseket, egyénre szabhatjuk a szükséges terhelést, és még hatékonyabb munkát végezhetünk a játékosok felkészítése során.”

A tavaszi szezont felvezető teszteket a felkészülés végén rendre megismétli a csapat, ezúttal viszont mindössze 19 nap telik el a felmérés és az első, ZTE elleni január 23-i bajnoki között, ezért a tervek szerint egy későbbi időpontban kerülhet sor a második vizsgálatra – a hosszabb időintervallum segíti a jobb összehasonlítást – az eredményeket összevetve pedig látható lesz, hogy a felkészülés végeztével (és néhány bajnokival később) milyen állapotban vannak a játékosok.

Mint ismert, a Honvéd Pisont István vezetésével készül a tavaszi szezonra, miután a klub decemberben őt nevezte ki az idény végéig vezetőedzőnek, miután elődjének, Bódog Tamásnak távoznia kellett. A kerettel kapcsolatban az már eldőlt, hogy Ugrai Roland és Kálnoki-Kis Dávid is távozik a télen.

Az viszont még nem dőlt el, hogy mikor térhet vissza a Honvéd az MTK stadionjából a sajátjába, az új Bozsik-stadionba. A létesítmény a jelek szerint elkészült, úgy tudjuk, folyamatban van az átadás-átvétel, ezt követően születhet meg a döntés az első mérkőzés időpontjáról. Annyit érdemes még hozzátenni ehhez, hogy a tervek szerint az új stadionban rendezik majd március 24-én a Magyarország–Németország U21-es Eb-meccset (további két csoportmeccset és júniusban az elődöntő egyik mérkőzését játsszák majd a Bozsik-stadionban). A kivitelező WHB Group mindenesetre a napokban már közzétett egy látványos videót a kispesti csapat leendő otthonáról.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik