K. Zs. 2021.06.14 18:00 Frissítve: 2021.06.14 18:08

Honvéd: Pozsonyból igazoltak spanyol középpályást

Megalapozottnak bizonyult a Nemzeti Sport korábbi értesülése: Nono személyében szlovák bajnok, a spanyolokkal U19-es Eb-győztes, korábban a DVTK színeiben az NB I-be is belekóstoló középpályást szerződtetett a Budapest Honvéd – tudtuk meg a kispesti labdarúgócsapat hivatalos honlapjának hétfői híréből.

Nono és Kun Gábor (Fotó: honvedfc.hu)

 

„Új kihívás következik a karrieremben, örülök és várakozással tekintek az előttünk álló időszak elé. Alig várom már, hogy elkezdhessem az edzéseket a Honvéddal, az új csapattársakkal. Azon leszek, hogy a legjobbamat nyújtsam a klubért, élvezzem az itt töltött időt és legyünk együtt sikeresek a bajnokságban és a kupában. Szeretném, ha nagy dolgokat vinnénk véghez a Honvéd új stadionjában” – idézi a klubhonlap a pozsonyi Slovantól érkező Nonót, aki két évre szóló, hosszabbítási opcióval ellátott szerződést írt alá.

A 28 esztendős középpályás a Real Betisben kezdte a pályafutását, U19-es Európa-bajnok volt a spanyol válogatott tagjaként, megfordult a német Sandhausen, a spanyol Elche és a Murcia együttesében, utána másfél évet töltött Miskolcon, majd három és felet a Slovan Bratislavánál. Az NB I-ben 40 meccset játszott eddig (2016–2017), míg a Slovannal 71 szlovák bajnokin lépett pályára, 6 gólt szerzett és 16 gólpasszt adott – összegez a honvedfc.hu.

„Nono személyében győztes mentalitású játékos érkezett hozzánk, aki játszott a spanyol első osztályban is. Az elmúlt években a Slovan meghatározó játékosa volt, ahol több bajnoki címet és kupagyőzelmet is ünnepelhetett. Egyszer már szerepelt Magyarországon, de hiányérzettel távozott. Szeretne bizonyítani és sikereket elérni itt is” – mondta Kun Gábor, a Budapest Honvéd ügyvezetője.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők: Nono (spanyol, Slovan – Szlovákia), Szappanos Péter (Mezőkövesd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:

Kölcsönből visszatérők: Cipf Dominik (BFC Siófok)?, Artur Craciun (moldovai–román, FC Viitorul – Románia)?, Tóth-Gábor Kristóf (Kazincbarcika)?
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: 
Kiszemeltek: Dombó Dávid (Kisvárda), Dzsudzsák Balázs (Debreceni VSC), Marcel Heister (horvát–német, Ferencváros, szabadon igazolható), Lovrencsics Gergő (Ferencváros, szabadon igazolható), Molnár Gábor (Diósgyőri VTK), Vécsei Bálint (Ferencváros)
Távozók: Gazdag Dániel (Philadelphia Union – Egyesült Államok), Horváth András (Budafoki MTE)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Naser Aliji (albán–svájci), Balogh Norbert (Törökország), Thierry Gale (barbadosi), Nagy Sándor (ukrajnai), Boubacar Traoré (mali), Tomás Tujvel (szlovákiai, lejár a szerződése), Eke Uzoma (nigériai, lejár a szerződése, PMFC)

2021.07.23 22:35:17

Labdarúgó NB I SZÖLLŐSI GYÖRGY

NS-VÉLEMÉNY. Nem Puskás, hanem Oláh István helyett lett Bozsik a névadó.

2021.07.23 13:35:56

Labdarúgó NB I HEGYI TAMÁS

Csillagászati összegért igazolt az MTK-hoz – egy év múlva anyagi okokra hivatkozva távozott.

2021.07.20 07:45:17

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

1928-ban a Fradi óriási bravúrt vitt véghez, olyat, amelyet addig magyar együttes még nem.

2021.07.18 23:03:42

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Így van ez, nemcsak a jó papoknál, hanem a jó futballistáknál is.