nemzetisport.hu
2017.11.23 16:45 Frissítve: 2017.11.24 16:06

Honvéd: „Hollandiában még az amatőr kluboknál is jobbak a körülmények”

Erik van der Meer, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd holland edzője a vi.nl-nek mesélt magyarországi életéről, beleszőve a klubnál tapasztalt nehézségeket, George F. Hemingway tulajdonos jellemzését, valamint elődje, Marco Rossi munkáját.

Erik van der Meer a nyáron vette át a Honvéd irányítását (Fotó: Török Attila)

 

„Az üzleti és a sportambíciók nem igazán vannak összhangban a klubnál – kezdte Van der Meer.A tulajdonos nem ad könnyen pénzt, mindennek megvan a pontosan meghatározott limitje. Mindennél el kell magyarázni, hogy miért van rá szükség. Ez önmagában nem rossz, csak fárasztó. Extra pénzt lehet szerezni azáltal, hogy minél kevesebb külföldit, valamint több fiatal futballistát játszatsz. A legtöbb klubnak – kettőt kivéve – nincs szüksége erre, mivel a szponzoráció által hatalmas összegeket kapnak. A Honvédnál, a magyar bajnoki címvédőnél viszont nincs mezszponzor!

VAN DER MEER CÁFOL

Lapunk még csütörtökön megkereste a Bp. Honvédot a holland edző nyilatkozatával kapcsolatban, ám a klub nem kívánt rá reagálni. Pénteken Erik van der Meer hivatalos közleményben cáfolta, hogy valaha is interjút adott volna a szóban forgó holland forrásnak, egyben jelezte, hogy nem tartja hitelesnek a Nemzeti Sport fordítását.

Azóta elértük az eredeti cikk holland szerzőjét, Chris Tempelmant, aki állítja, hogy október végén stadiontúrán vett részt a kispestieknél, majd ezt követően beszélt személyesen Erik van der Meerrel, aki tudatában volt annak, hogy ebből cikk születik.

A tulajdonos tehetős, de a fogához veri a garast! Nem Hemingwaynek szólítom, csak főnöknek. Figyelemre méltó ember, nem olyan, mint egy általános tulajdonos. Nem szokott kiöltözni, a meccseken inkább néznénk őt szurkolónak, mint tulajdonosnak. Emlékszem, amikor a Hapoel Beer-Sevával játszottunk a Bajnokok Ligája selejtezőjében, és eljött az izraeli miniszterelnök is, ő pulóverben jelent meg. Nem úgy nézett ki, mint a klub egyik képviselője, de ebben a stadionban nem is tudott volna. Olyan, mintha nyolcvan évet visszamentünk volna az időben, Hollandiában még az amatőr kluboknál is jobbak a körülmények!”

Az 50 esztendős szakember végezetül elődje, Marco Rossi munkájáról is szót ejtett.

„Ebben az idényben az első hat hely valamelyike a reális cél. Rossival ne hasonlítsanak össze, ha én szurkoló lennék, őt választanám. Szinte lehetetlen dolgot vitt véghez a múlt szezonban a jó öreg olasz védekezéssel – ez játékban visszalépés volt, de nem szeretném kritizálni, csak megjegyeztem. A sikert meghozta, márpedig a szurkolókat ez érdekli. Én »játszósabb« csapatot szeretnék, a futballisták érezzék, hogy szabadok. Az elmúlt évadban nem tudták élvezni a játékot, az eredmény volt az elsődleges.”

2022.09.29 09:43:12

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Kiállításokkal tarkított Közép-európai Kupa-döntőt nyert meg a főként itthon remeklő csapat 1962-ben

2022.09.22 09:05:57

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

1922 – Elsősorban Szűcs János elnök érdeme, hogy kinőhetett a földből.

2022.09.19 22:34:02

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A mérkőzést Szepesi György közvetítette a rádióhallgatóknak, s a lefújás után felvetette, hogy akkor lesz igazán esélyünk a kupákban, de főképp a BEK-ben, ha egy vagy legfeljebb két csapatba tömörítik az ország legjobb futballistáit.

2022.09.18 15:20:20

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

Az NB III Nyugati csoportjában szereplő Bicske otthonában lépett pályára a címvédő Ferencváros.

2022.09.16 23:06:34

Labdarúgó NB I nemzetisport.hu

NS-VÉLEMÉNY. Szűnjön meg ez a jelenlegi rendezetlen állapot.