nemzetisport.hu 2015.02.10 22:36 Frissítve: 2015.03.25 01:54

Honvéd: Cordella elmondta, miért távozott a klubtól

Az elmúlt napok eseményei után váratlanul érkezett a hír a Budapest Honvéd háza tájáról, hogy Fabio Cordella nemzetközi igazgató közös megegyezéssel megszüntette a szerződését a klubbal. Az olasz sportvezető a gianlucadimarzio.com-nak elmondta, ő maga döntött a távozás mellett.

„Befejeztem az átigazolási időszakot, mindent megtettem, amit kellett. A csapat exedzője megtámadott a távozásomat követelve, és ez nagyon rosszul esett, mert úgy hiszem, nagyon sokat tettem a Honvédért” – magyarázta távozásának okait Cordella.

„Emelt fővel léphetek tovább. Az én tevékenységem alatt rakatnyi fiatal mutatkozott be a csapatban. A tulajdonossal nem volt semmi problémám, de sajnos a klubnál dolgozó magyarok teljes romboló munkát végeztek. Vierchowod elküldése a legnagyobb hiba volt, amit el lehetett követni. Neki csupán azért kellett mennie, mert külföldi volt, de az edzőváltás után a csapat szakadékba zúgott.”

„Én soha nem támadtam a magyarokat, csak azt magyaráztam, hogy az eredmények nem feltétlenül az edzőtől függnek. De ez nem használt semmit, a sajtó és más sportvezetők is folyton célozgattak, ezért jobbnak láttam lemondani. Rájöttem, hogy nincs értelme a párbeszédnek” – mondta Cordella, aki azt is elárulta, az általa a Honvédhoz csábított Fabrizio Miccolit még nem szembesítette a „fordulattal”.

„Fabrizóval még nem beszéltem, nem is tájékoztattam a történésekről, de világos, hogy neki egyedül kell döntenie az ajánlatról” – tette hozzá.

A történések hátteréről és az előzményekről bővebben itt olvashat!

2022.08.08 21:31:39

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A tulajdon persze nagy erő, nincs az a külső futballszervezet, amelyik drasztikusan belenyúlhat a szerződtetések szövevényébe, így aztán nem tudható, mikor lesz változás a témában. Remény van rá, ugyanis van jó néhány olyan, évtizedeken át tornyosuló gát a magyar futballban, amelyet áttörtek a csapatok (vagy az idő), szinte észrevétlenül.

2022.08.07 18:32:53

Labdarúgó NB I SOMOGYI ZSOLT (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Nem megy a kispestieknek, a második mérkőzésükön is kikaptak, és ezúttal sem szereztek gólt.

2022.08.07 17:11:26

Labdarúgó NB I ZOMBORI ANDRÁS (összefoglaló), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Egy gólt elvett az Újpesttől a VAR, aztán hiába játszottak sokáig emberelőnyben a lila-fehérek, simán kikaptak.

2022.08.07 15:03:24

Labdarúgó NB I BODNÁR TIBOR (összefoglaló), ORBÁN ISTVÁN (percről percre)

Meggyőző játék, 4–2-re nyert a hazai együttes, Supka Attila csapata egy félidőnyit emberhátrányban játszott.

2022.08.06 17:51:22

Labdarúgó NB I A MÉRKŐZÉSRŐL TUDÓSÍTOTT: BODNÁR ZALÁN (összefoglaló), PÓSFAI GYULA (percről percre)

Több mint hét év után lőtt újra gólt a KTE az NB I-ben, Szabó Levente tizenegyesből egyenlített.