Futsal NB I: az Újpest 0–3-ról állt fel a Népligetben

Vágólapra másolva!
2021.02.25. 21:46
null
Az Újpest háromgólos hátrányból jött vissza az FTC ellen (Fotó: Veszely Bence/Ujpest Futsal Club)
A listavezető Szombathely 5–0-ra, a második helyen álló Berettyóújfalu 3–0-ra nyert a férfi futsal NB I-es bajnokság rájátszásának második fordulójában, de a nap rangadója az alsó házban volt: a Ferencváros és az Újpest végig parázs hangulatú mérkőzésen 3–3-ra végzett az Elek Gyula Arénában, ezzel idénybeli harmadik meccsük is döntetlennel zárult.

 

Hiába kezdett sokkal jobban az Újpest, a már a negyedik percben öt a négy elleni játékra váltó Ferencváros Hosszú Ádám távoli lövésével megszerezte a vezetést, majd a 10. percben a kapufánál helyezkedő Öreglaki góljával meg is duplázta előnyét (2–0). A vendégek az első félidő további részében hiába játszottak mezőnyfölényben, az FTC kapuját védő Tóth Gyula bravúrok sorát bemutatva nullán tartotta a lila-fehéreket.

Fordulás után is az Újpesté volt az első helyzet, Horváth Benedek lövése azonban a jobb kapufa mellé ment. Míg a vendégek elpuskázták a lehetőségeiket, addig a Ferencváros kegyetlen helyzetkihasználásról tanúbizonyságot téve Horváth Szabolcs átlövésével ismét növelték a különbséget (3–0). Frank Tamás 12 és fél perccel a vége előtt döntött úgy, hogy az Újpest is beveti az öt a négy elleni játékot, ez pedig a 29. percben szépítést ért, a menteni igyekvő Öreglakiról vágódott a hazai hálóba a labda. Három perccel később még közelebb zárkózott az Újpest, ezúttal Horváth – szintén megpattanó – lövése kötött ki a kapuban (3–2).

A lila-fehérek csakhamar az egyenlítéshez is közel kerültek, de Tóth Gyula újabb bravúrokkal tartotta a minimálisra olvadt Fradi-fórt. Másfél percel a vége előtt Fekete Olivér lövésénél viszont már ő is tehetetlen volt (3–3).

A két csapat az idényben egyszer 8–8-as, egyszer 4–4-es, most pedig 3–3-as döntetlent játszott. A rájátszásban még egyszer találkoznak majd.

FUTSAL NB I
RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ
FELSŐHÁZ
DEAC–Haladás VSE 0–5
(Dróth 6., Hajmási M. 20., 26., Vas Á. 25., Sipos G. 28.)
SG Kecskemét Futsal–MVFC Berettyóújfalu 0–3 (Rafinha 1., 23., Szabó P. 37.)
ALSÓHÁZ
FTC-Fischer Klíma–Újpest RFC-220Volt 3–3
(Hosszú 6., Öreglaki 10., Horváth Sz. 24., ill. Öreglaki – öngól 29., Németh P. 33. – öngól, Fekete O. 39.)
Dunaferr–Nyírgyulaj KSE 1–4 (Godslove 28., ill. Da Silva 5., 18., Duarte 25., Vlasovics 32.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik