FTC: szlovák válogatott középpályást igazolt a klub

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2019.06.19. 16:45
null
Michal Skvarka az MSK Zilina csapatkapitánya volt legutóbb (Fotó: Fradi.hu)
A szlovák válogatott, gólpasszokban erős középpályás, Michal Skvarka a Ferencvárosban folytatja – olvasható a zöld-fehérek hivatalos honlapján.

 

A 26 éves szlovák játékos kétszeres szlovák bajnok és egyszeres kupagyőztes. A szlovák válogatott labdarúgó nevelőklubján, a zsolnai csapaton kívül korábban – kölcsönben – a szintén szlovákiai Michalovcéban és Zlate Moravcéban is szerepelt, azaz először áll légiósnak.

Skvarka 26 bajnoki meccset játszott a legutóbbi idényben az alapszakaszt másodikként záró, végül negyedikként végző MSK Zilinában, amelynek csapatkapitánya volt. Statisztikája 10 gól és kilenc gólpassz volt, utóbbival az egész liga második legeredményesebb játékosa lett. A szlovák kupasorozatban hatszor lépett pályára, hat gólpasszt osztott ki.

A Ferencváros közleménye sem a kontraktus hosszára, sem az esetleges átigazolási díjra nem tér ki. A német Transfermarkt információi szerint Skvarkának még fél évig, 2019. december 31-ig érvényes szerződése volt Zsolnán, a szakmai portál 675 ezer euróra becsüli az értékét. Az MSK honlapja hosszabb interjúban búcsúzik a játékostól, ebben azt írják, három évre szól a ferencvárosi megállapodása.

„26 éves vagyok, azt hittem, hamarabb összejön az átigazolás. De az életben semmi sem úgy megy, ahogy azt elterveztük. Várom az új kihívást, olyan klubba igazolok, amelynek gazdag múltja van, és nagy célokért küzd. Ez volt az én szándékom is, ha egyszer távozom, olyan helyre kerüljek, ahol komoly célokat tűztek ki” mondta a búcsúinterjújában Skvarka.

Skvarka 2017-ben, Ján Kozák irányítása alatt mutatkozott be a felnőttválogatottban, egy Svédország és egy Uganda elleni felkészülési mérkőzésen szerepelt. A 2020-as Európa-bajnokság selejtezőjében viszont, amelyben a szlovák válogatott egy csoportban szerepel Magyarországgal, még kerettag sem volt.

Frissítés (18.15): az átigazolás a Transfermarkton is megjelent, a német piaci szakportál 200 ezer eurós átigazolási díjról ír.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők:
Gróf Dávid (Bp. Honvéd, szabadon igazolható), Michal Skvarka (szlovák, MSK Zilina – Szlovákia)
Kölcsönbe érkezők: Olekszandr Zubkov
(ukrán, Sahtar Doneck, legutóbb kölcsönben FK Mariupol – Ukrajna)
Kölcsönből visszatérők:
Csernik Kornél (Soroksár), Kundrák Norbert (Soroksár), Priskin Tamás (Haladás), Rui Pedro (portugál, Haladás), Silye Erik (Mezőkövesd),
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: –
Kiszemeltek: Bruno Duarte da Silva (brazil, FK Lviv – Ukrajna), Mihajlo Mudrik (ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, legutóbb kölcsönben Arszenal Kijev – Ukrajna), Nwankwo Obiora (nigériai, Boavista – Portugália)
Távozók: Böde Dániel (Paks), Julian Koch (német, lejár a szerződése), Fernando Gorriarán (uruguayi, Santos Laguna – Mexikó), Holczer Ádám (Paks)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Ivan Petrjak
(ukrán, Sahtar Doneck – Ukrajna, onnan Fehérvár)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Botka Endre, Bőle Lukács (lejár a szerződése, Politehnica Iasi és Dinamo Bucuresti – Románia)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik