Felkészülés: ötgólos meccsen nyert az MTK a Budafok ellen

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2020.07.21. 19:33
null
Prosser Dániel szerezte az MTK győztes gólját (Fotó: Tumbász Hédi)
Az MTK 3–2-re legyőzte a Budafokot a labdarúgó NB I két feljutójának kedd kora esti szlovéniai, kétszer hatvanperces felkészülési mérkőzésén.

 

A szlovéniai Kranjska Gorában szakadó esőben kezdődött meg a mérkőzés, amihez kezdetben a Budafok alkalmazkodott jobban: a 14. percben a ziccerben meglóduló Takács Ronald keresztbe passzából Skribek Alen lőtt a kapuba (0–1).

Nem sokkal később a budafokiak elveszítették a bokáját fájlaló Kovács Dávidot, a helyére Zsóri Dániel állt, aki az 53. percben egy ellentámadás végén közelről megszerezte a második gólt is (0–2).

Egy perccel később szépített az MTK: Patrick Ikenne-King centerezett jobbról, és a középen érkező Myke Bouard Ramos a kapuba lőtt (1–2).

A második hatvan percre sort cserélt az MTK, majd a 90. percbeli ivószünetet követően meg is fordította a mérkőzést: a 97. percben Balázs Benjámin jobb oldali beadásából Bíró Bence lőtt a kapuba (2–2), a 110. percben pedig Prosser Dániel értékesítette a Bíró elleni szabálytalanság miatt megítélt büntetőt (3–2).

„Voltak lehetőségeink, jól használtuk a széleket, de a mélységi játék nem volt megfelelő, és időnként a letámadás is lassan ment – értékelte az első félidőt Michael Boris vezetőedző az MTK hivatalos honlapjának, majd így folytatta: – A második félidőben feljavultunk, jobban támadtuk a labdát, agresszívabbak voltunk. Az egyenlítő találatnál Balázs és Bíró játszottak össze, majd Prosser büntetőből meglőtte a harmadikat. Holnap regenerálunk, délután szabad program, illetve csapatépítő program, ha az időjárás engedi.”

„Teljes mértékben elégedett vagyok a csapat teljesítményével – idézi a budafokiak honlapja Csizmadia Csabát, csapatuk vezetőedzőjét. – Ziccerig kijátszott, szép támadások végén szereztünk gólokat, a szünetben magabiztosan vezettünk. Az utolsó félórában sérülés miatt kellett cserélnünk, többen nem a saját posztjukon játszottak, de mindez nem mérvadó. Értékes tanulságokkal szolgált a mérkőzés, mindenki megkapta a megfelelő terhelést, fiataljaink is élvonalbeli rivális ellen bizonyíthattak.”

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉS
MTK BUDAPEST–BUDAFOKI MTE 3–2 (1–2)

Kranjska Gora (Szlovénia)
MTK, 1. félidő:
Somodi – Ikenne-King, Pintér Á., Ferreira, Barna Sz. – Kata, Mezei, Palincsár – Gera D., Lencse, Ramos. 2. félidő: Mijatovics – Varju, Baki, Nagy Zsombor – Balázs B., Cseke, Katona M., Herrera – Prosser, Bíró B., Schön. Vezetőedző: Michael Boris
BUDAFOK: Póser – Iharos, Vaszicsku, Romic, Medgyes – Filkor, Oláh B., Lőrinczy, Skribek – Kovács D., Takács. Csereként pályára lépett: Kovács Z., Bese Balázs (kapusok), Zsóri, Szebenyi, Kirják, Margitics, Fekete, Soltész, Micsinai, Kulcsár, Ihrig-Farkas. Vezetőedző: Csizmadia Csaba
Gólszerző:
Ramos (55.), Bíró B. (97.), Prosser (110. – 11-esből), ill. Skribek (14.), Zsóri (54.)
A csapatok 2x60 perces mérkőzést játszottak.
Forrás: mtkbudapest.hu

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik