Fehérvár: Petrjak menekülteket fogadott be, tankot venne a hadseregnek – sajtóhír

V. J.V. J.
Vágólapra másolva!
2022.03.04. 11:27
null
Ivan Petrjak (Fotó: Dömötör Csaba)
A Mol Fehérvár ukrán légiósa, Ivan Petrjak nyolc háborús menekült honfitársának biztosít szállást – derül ki az újságíró Volodimir Zverov posztjából.

„Egy rövidke kis történet. Az ukrán labdarúgó, Ivan Petrjak, aki a magyar Fehérvárban játszik, nyolc embert fogadott be Ukrajnából. Ványának családja, két gyermeke és egy 65 négyzetméteres háza van Budapest közelében, és teljes mértékben segíti magyarországi tartózkodásukat. Segít a fegyveres erők számára sisakok és páncélok vásárlásában is. Készen áll arra is, hogy tankot vásároljon a hadseregnek, de nem tudja, hol teheti ezt meg. Tisztességes embernek és szerény fickónak ismerem, így hát megosztom ezt!” – írja posztjában Volodimir Zverov.

Mint arról már korábban beszámoltunk, a Mol Fehérvár csütörtökön 2–1-re kikapott az ETO FC-től a Mol Magyar Kupa negyeddöntőjében. A Vidi egyetlen gólját Petrjak szerezte, aki a találat után három ukrán csapattársával (Artem Sabanov, Bohdan Lednev, Jevhen Makarenko) a kamerák elé állt, és a háború lezárását kérte az illetékesektől.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik