M. D. 2020.09.25 09:53 Frissítve: 2020.09.25 10:41

DVTK: érvényben maradt Grozav egymeccses eltiltása

A Magyar Labdarúgó-szövetség (MLSZ) fegyelmi bizottsága érvényben hagyta Gheorghe Grozav egymeccses eltiltását, így a román válogatott támadó nem léphet pályára a ZTE elleni szombati bajnoki mérkőzésen – számolt be róla a diósgyőri klub hivatalos honlapja.

 

Gheorghe Grozav eltiltás miatt nem játszhat a ZTE ellen (Fotó: Török Attila)


A 29 éves futballista az előző NB I-es fordulóban, a Budapest Honvéd elleni mérkőzés (2–4) hosszabbításában kapott piros lapot, amiért hátulról rácsúszott Kesztyűs Barna lábára. Benczés Miklós, a DVTK sportigazgatója a találkozó után jelezte, tárgyalás megtartását kezdeményezik az MLSZ-től, mert megítélésük szerint a játékvezető helytelenül döntött.

„Gheorghe Grozav kiállításánál téves játékvezetői döntés született – mondta Benczés Miklós múlt héten a Nemzeti Sportnak. – Álláspontunkat videofelvétellel is alátámasztottuk, és eljuttattuk a fegyelmi bizottsághoz, hogy segítséget nyújtsunk a helyes döntéshez. Remélhetőleg a bizottság is belátja, hogy a játékvezető tévedett, amivel nincs is probléma, mert mindenki tévedhet, én is szoktam hibázni, de elegánsabb és férfiasabb, ha belátják a hibát. Azért küldtük el a felvételt a fegyelmi bizottságnak, mert egyértelműen látszik minden. Korábban is volt már rá példa hogy a szövetség visszavonta egy játékos eltiltását, mint ahogy felvételek alapján is tiltottak már el játékost, pedig a mérkőzésen megúszta a büntetést.”

Az MLSZ illetékes testülete azonban csütörtökön nem változtatott a korábbi döntésén, így a szintén eltiltott Polgár Kristóf mellett Grozav sem léphet pályára a ZTE elleni mérkőzésen, amelyre szombaton 19.30 órától kerül sor.

2021.01.20 23:45:15

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. A CAS február közepére ígér döntést.

2021.01.20 19:19:06

Labdarúgó NB I BORBOLA BENCE (összefoglaló), NAGY-PÁL TAMÁS (videó), BACSKAI JÁNOS (percről percre)

Suljic jött, látott, győztes gólt lőtt, majd lement – 61 bajnoki után kapott ki ismét otthonában a Ferencváros.

2021.01.20 12:28:35

Labdarúgó NB I P. K.

Az újonc két húszéves játékost igazolt, Kispestre válogatott labdarúgó jött, a lilákhoz nem írt alá senki.

2021.01.14 18:47:46

Labdarúgó NB I P. Gy.

Rebrovval még százszázalékosak a zöld-fehérek a Diósgyőr ellen. Az FTC 61 meccs óta veretlen a Groupamában.