Doll már látta, de nem csak a Fradinál ismerik a Slovan tehetségét

Vágólapra másolva!
2015.01.25. 13:42
null
Dávid Hudák (kékben) az NB I-ben köthet ki
Több magyar klub látókörébe is bekerült a szlovák bajnok Slovan magyar származású védője, a szlovák U21-es válogatott Dávid Hudák, aki legkésőbb a nyáron jó eséllyel az NB I-ben folytathatja a pályafutását – értesült a Nemzeti Sport Online.

A hónap elején a Nemzeti Sport Online jelezte elsőként a Slovanhoz közel álló források alapján, hogy a szlovák bajnok két kulcsembere, Juraj Halenár és Ivan Zofcák Magyarországra tart. A két válogatott futballista végül Nyíregyházán kötött ki, és a legfrissebb hírek szerint egy harmadik slovanos is az NB I felé veheti az irányt.

A téli futballpiacot elemző korábbi cikkünkben már jeleztük, hogy a 21 éves, 194 centi magas Dávid Hudák számára reális alternatívát jelenthet az NB I.

A belső védőnek vannak magyar felmenői, beszél is magyarul és a szlovák együttesnél az alacsonyabb fizetésű játékosok közé tartozik (becslések szerint háromezer euró körül mozoghat a havi gázsija), a transfermarkt.de szerint pedig nyáron lejár a megállapodása. Ráadásul a Slovannál az őszi gyengébb bajnoki szereplés után (5. helyen áll a tabellán a címvédő) új csapat épül, és van rá esély, hogy megfelelő ajánlat esetén elengedik, ha nem hosszabbít szerződést, illetve akár már most egyezség születhet egy nyári klubváltásról.

A szlovák U21-es válogatottról nagyon jó véleménnyel vannak a megfigyelők, és a Slovan környezetéből származó értesüléseink szerint már több magyar klubnak felhívták a figyelmét a játékosra, ajánlották a szerződtetését. Ezen klubok közé tartozik a DVTK, a Győri ETO és a Ferencváros is.

Pozsonyi informátoraink szerint a Fradi részéről például Thomas Doll vezetőedző már látta is a futballistát Európa-liga meccsen – Hudák az ősszel az El-ben négy mérkőzésen játszott, továbbá szerepelt 12 bajnokin és hat BL-selejtezőn –, de a zöld-fehérek most elsősorban balhátvédet keresnek, így nem Hudák az első számú kiszemeltjük.

A felsorolt csapatok közül leginkább a DVTK-nak lehet szüksége belső védőre a télen, ha Kádár Tamás eligazol, ám arról egyelőre nincs hír, hogy akár a Diósgyőr, akár valamelyik másik klub ajánlatot tett volna Hudákért. Forrásaink szerint azonban ez a helyzet rövid időn belül változhat, és a nagy tehetségnek tartott labdarúgó legkésőbb fél éven belül az NB I-ben folytathatja a pályafutását.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik