H. Á. 2021.05.10 20:35 Frissítve: 2021.05.10 21:07

Díjátadás: Szerhij Rebrovot választották az élvonal legjobb edzőjének

A hagyományoknak megfelelően a Magyar Labdarúgó-szövetség a RangAdó Díjátadó gála keretében elismerésben részesíti az OTP Bank Liga 2020–2021-es idényének legjobbjait. A három napon át tartó díjátadó első estéjén, hétfőn az NB I legjobb játékvezetőjét, az év felfedezettjét és a bajnokság legjobb edzőjét díjazták.

 

Szerhij Rebrov magyarul köszönte meg a díjat (Fotó: Micheller Szilvia)

Elsőként a legjobb játékvezetőt díjazták, a jelöltek: Karakó Ferenc, Bogár Gergő és Erdős József. Az elismerést a korábbi 97-szeres válogatott játékos, az U21-es válogatott szakvezetője Gera Zoltán adta át, a győztes Bogár Gergő lett.

Az év felfedezettje díjra Szánthó Regőt (ZTE), Schön Szabolcsot (MTK) és Mezei Szabolcsot (MTK) jelölték, a díjat Vámos Tibortól, az MLSZ versenyigazgatójától Schön Szabolcs kapta, aki helyett az MTK sportigazgatója, Polyák Balázs vette át, mivel Schön május elejétől már az FC Dallas (USA) játékosa.

Az NB I legjobb edzőjét a Bognár György (Paks), Hornyák Zsolt (Puskás Akadémia) és Szerhij Rebrov (FTC) hármasból választották ki, s a befutó a Ferencváros vezetőedzője, Szerhij Rebrov lett, aki magyarul köszönte meg a díjat.

„Ez volt a legnehezebb bajnoki cím a háromból, de jó volt az összhang a játékosokkal. Az volt számomra a legfontosabb, hogy mindenkivel együtt tudtam dolgozni, s nem csak a mérkőzéseken szereplő tizenegy játékossal. Talán kevesen hitték, hogy bejutunk a BL csoportkörébe, mert négy selejtezőkörön kellett túljutnunk. A BL-lel együtt a kettős terhelésre készen álltunk és hálás vagyok a klubnak, mert minden poszton volt legalább két választási lehetőségem, és így komolyan tudtunk rotálni, mert elég mély volt a keretünk. Edzőként én sokat kaptam a BL-szerepléstől és a játékosok is, mert így a következő idényben már jóval tapasztaltabban vághatnak neki a selejtezőnek. Az elmúlt két évben nyolc selejtezőfordulóból hetet sikerrel vettünk, ami nagy eredmény” – értékelte az idényt Rebrov az M4 Sport stúdiójában.

A RangAdó gála kedden két újabb díj átadásával folytatódik. 

2021.06.13 23:16:43

Labdarúgó NB I BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Olyan országban élünk, amelyben a klubtörténeti sikerek sem jelentik automatikusan azt, hogy a futballedző megtarthatja az állását és építheti tovább eredményesen, amit elkezdett.

2021.06.09 21:15:35

Labdarúgó NB I THURY GÁBOR

NS-VÉLEMÉNY. Habitusához közelebb áll, hogy a bajnoki címért küzd.

2021.06.06 22:04:49

Labdarúgó NB I MALONYAI PÉTER

NS-VÉLEMÉNY. Peter Stögert is tisztelem, esetében egyelőre csak az eredményei miatt tehetem.