NB II: Kerezsi Zalán ügyében meg kell egyezni a Honvéddal

Pór KárolyPór Károly
Vágólapra másolva!
2024.04.09. 15:17
Kerezsi Zalán a legjobban annak örülne, ha ismét a Honvéddal szerepelhetne az NB I-ben (Fotó: Balogh László, archív)
A Transfermarkt piaci portál adatai alapján az NB II-es Honvéd legértékesebb labdarúgójának számító, U21-es válogatott Kerezsi Zalánnak 2024 nyarán lejár a szerződése a kispestieknél, ám a támadó menedzsere megkeresésünkre cáfolta ezt az értesülést. Azt ugyanakkor megerősítette ifjabb Sándor István, hogy szeretnék, ha Kerezsi a következő idényben az élvonalban szerepelhetne.

 

Kerezsi Zalán sokat köszönhet a Honvédnak, hiszen Kispesten mutatkozhatott be az NB I-ben és onnan került be a korosztályos válogatottakba. Ezért tavaly a klub vezetői meg tudták győzni, hogy további két évvel hosszabbítsa meg az eleve még két évig érvényes megállapodását, így nyártól még három évig él a szerződése – nyilatkozta a Nemzeti Sport megkeresésére a támadó menedzsere, ifjabb Sándor István. Zalán abban a reményben hosszabbított, hogy a Honvéd gyorsan, már idén vissza tud kerülni az NB I-be, miután azonban ez most nem valósul meg, a fejlődését az szolgálná, ha nyáron az élvonalba tudna szerződni vagy esetleg külföldre. Vannak érdeklődések, de mindenekelőtt a Honvéddal kell megegyeznie a kérőknek.” 

A játékosügynök hozzátette, a helyzet esetleg változhat, ha a jelenleg a másodosztályban 12. helyen álló csapat bennmarad az NB II-ben és egy új tulajdonos érkezik Kispestre, amellyel a klub reális eséllyel célozhatja meg a feljutást, de ez egyelőre bizonytalan.

Mint múlt héten beszámoltunk róla, bár folynak egyeztetések a klub eladásáról, egyelőre nem látni, mikor érkezhet új tulajdonos Kispestre. Elképzelhető, hogy a héten lesz előrelépés az ügyben, de akár el is húzódhat a tulajdonosváltás. 

Sándor István elmondta, Kerezsi az U21-es válogatottban vállsérülést szenvedett, emiatt nem szerepelhetett a legutóbbi két bajnokin, és nélküle mind a kettőt 1–0-ra elveszítette a csapat, míg a legutóbbi bajnoki meccsen, amin játszott, kétszer is bevette a Soroksár kapuját, 4–1-es győzelemhez segítve csapatát. Kerezsi kilenc góllal a Honvéd legeredményesebb játékosa ebben a bajnoki idényben, és eddig amikor betalált, mindig pontot vagy pontokat szerzett csapata (négy győzelemhez és három döntetlenhez járult hozzá a góljaival). Nem véletlen, hogy a Transfermarktnál a 20 éves támadó értékét becsülik a legmagasabbra a Honvédból, 275 ezer euróra.
A következő fordulóban, vasárnap, a Mosonmagyaróvár elleni idegenbeli meccsen várhatóan már pályára tud lépni. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik