Dúzs Gellért óvatos: észnél kell lenni a Budafok ellen

CSERHÁTI ANDRÁSCSERHÁTI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.03.30. 07:38
Ha győz a csapat, akkor még a kapott gólok sem fájnak annyira – a Honvéd kapusa, Dúzs Gellért abban bízik, hogy legyőzik a számukra veszélyes Budafoki MTE-t is (Fotó: Török Attila)
Dúzs Gellért, a Bp. Honvéd kapusa bízik benne, hogy a csapat sorozatban harmadik bajnokiját is megnyeri – Budafokon kell vasárnap három pontot szereznie hozzá.

Rendkívül fontos meccs vár a Bp. Honvédra. A csapat Budafokra megy vasárnap, s (bármennyire furcsa ezt leírni a klubbal kapcsolatban) győzelmével nagy lépést tehet a bennmaradás felé.

„Bizakodva várhatjuk a vasárnapi meccset, hiszen a legutóbbi két bajnokinkat, az ETO és a Soroksár ellenit megnyertük – mondta lapunknak Dúzs Gellért, a Bp. Honvéd 22 esztendős kapusa. – A megszerzett hat pont után jobb a hangulat az öltözőben, még nagyobb erőbedobással készülünk a folytatásra. Ha maximálisan koncentrálunk, akkor nyerhetünk idegenben is. Észnél kell lennünk, mert a Budafoknak vannak tekintélyt parancsoló eredményei, az éllovas Nyíregyháza ellen például kétgólos hátrányból fordított s nyert, ráadásul úgy, hogy egy órát emberhátrányban futballozott. Tisztában vagyunk vele, hogy a két csapat közötti hatpontos különbséget kilencre növelhetnénk, így még inkább leszakíthatjuk őket.”

A hangulat garantálva van, hiszen a kispestieknek küldött 378 vendégjegy mindössze két óra alatt gazdára talált, így a Honvéd továbbiakat igényelt, kapott is további száz belépőt, amelyet szombaton 14 órától lehet megvásárolni a Kispesti Futball Házban.

„Óriási erőt ad számunkra, hogy a szurkolóink mellettünk állnak, hatalmas támogatás ez nekünk, főleg, hogy idegenben is hazai hangulatot teremtenek. Nekünk ezt a bizalmat meg kell hálálnunk. Én is próbálok minél jobb teljesítménnyel hozzájárulni az együttes sikerességéhez, szerencsére már teljesen rendbe jöttem – még tavaly szakadt el az ín az ujjpercemben, sajnos többet kellett kihagynom a vártnál, de már semmiben sem hátráltat. Épp az ETO ellen kellett beálljak csereként Tomás Tujvel sérülése után, egyre jobb formában érzem magam.”

A csapattal kapcsolatos hír, hogy a keddi, Kazahsztán elleni U21-es Európa-bajnoki-selejtezőn (3–0) gólt szerző, majd vállsérülést szenvedő Kerezsi Zalán egyelőre különmunkát végez, de lehet, hogy vasárnapra bevethető állapotba kerül. Hogy a támadó fontos láncszeme csapatának, arra bizonyíték, hogy kilenc góllal az élen áll a házi góllövőlistán.

Futács Márkó érkezhet Kispestre
Arról szólnak a hírek, hogy a Bp. Honvéd jövő héten szerződtetheti Futács Márkót. A 34 éves, háromszoros válogatott csatár valószínűleg nem bomba formában várja a folytatást, hiszen az MTK Budapesttől tavaly szeptemberben távozott, s legutóbbi bajnokiját még tavaly májusban játszotta az NB II-ben (Gyirmót–MTK 1–2). Természetesen megkérdeztük a Honvédot is a hírrel kapcsolatban, azt a választ kaptuk, hogy hivatalos bejelentést saját közösségi felületeiken tesznek.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik