Nem bírt egymással a Honvéd és a Nyíregyháza a forduló rangadóján

RÓTH ZOLTÁNRÓTH ZOLTÁN
Vágólapra másolva!
2024.02.11. 13:51
Holman Dávid (piros-feketében) ezúttal nem tudott a kapuba találni (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB II 20. fordulójában a Budapest Honvéd hazai pályán 1–1-es döntetlent játszott a listavezető Nyíregyháza Spartacus ellen.

 

LABDARÚGÓ NB II
20. FORDULÓ
BUDAPEST HONVÉD–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 1–1 (0–1)
Budapest, Bozsik Aréna, 2830 néző. Vezette: Hanyecz Bence (Mohos Milán, Ring Kevin)
HONVÉD: Tujvel – Eördögh (Kovács N., 72.), Kálnoki-Kis, Szabó A., Benczenleitner – Lőrinczy (Keresztes N., 72.), Nyitrai B. (Bocskay, 76.), Holman (Pekár I., 90.) – Kerezsi (Simon B., 76.), Bobál G., Krajcsovics. Vezetőedző: Csertői Aurél
NYÍREGYHÁZA: Dala – Farkas B. (Gresó, 70.), Baki, Alaxai, Gengeliczki – Kesztyűs B., Toma – Kovácsréti (Nagy B., 54.), Nagy D. (Herjeczki, 70.), Géresi (Oláh B., 89.) – Novák Cs. (Beke P., 70.). Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Kerezsi (46.), ill. Novák Cs. (45.)
MESTERMÉRLEG
Csertői Aurél: – Nem véletlenül első a Nyíregyháza, nagyon egyben van. A győzelemhez ennél sokkal többet kellett volna nyújtanunk, de önmagunkhoz képest is gyengébben játszottunk.
Tímár Krisztián: – Tudtuk, hogy nem lesz egyszerű meccs. A Honvéd feljövőben van, és a szünet után a figyelmetlenségünket kihasználva gyorsan egyenlített is. Sok helyzetünk volt, mégsem sikerült nyernünk.

ÖSSZEFOGLALÓ

Kilenc év elteltével fogadta újra hazai pályán, tétmérkőzés a Budapest Honvéd a Nyíregyháza Spartacust. Mindkét csapat győzelemmel indította a tavaszt, a Honvéd – furcsa ezt leírni – meglepetésre Kozármislenyben nyert, míg a Szpari hazai pályán győzte le magabiztosan a Tiszakécskét.

A listavezető vendégek kezdték jobban a találkozót, rendre a hazai 16-os előtt passzolgattak, de Tujvelt nem igazán dolgoztatták meg. A 7. percben Novák fejese a kapu mellé szállt, a 13. percben Géresi lövése után a labda a hazai szurkolók között landolt. A 18. percben Alaxai tisztán fejelhetett egy szöglet után, de a kaput ő sem találta el. A hazaiak főleg kontrákból próbáltak veszélyt kialakítani, de a kiugratások pontatlanok voltak, így a támadókig már nem jutott el a labda. A 34. percben megint Géresi veszélyeztetett, de a Szpari támadója – csakúgy, mint korábban – ezúttal sem talált be. Már mindenki az első félidő végét várta, amikor Nagy Dominik beadása megtalálta középen a mindössze hetedik alkalommal kezdő Novák Csanádot, aki kihasználta erőfölényét védőjével szemben, és öt méterről a bal alsó sarokba fejelt.

Csak egyszer tudta érvényesíteni magassági fölényét a Nyíregyháza (Fotó: Földi Imre)

A második félidőben rögtön a középkezdés után labdát szereztek a kispestiek, Krajcsovics a bal oldalon kapott jó passzt, átívelt a hosszú sarok irányába, ahol Kerezsi Zalán jó ütemben előzte meg védőjét, és az ötös sarkától a jobb alsó sarokba fejelt. A folytatásban továbbra is a vendégek játszottak fölényben, a hajrában Géresi tisztán fejelhetett, de gyenge kísérletét könnyedén fogta Tujvel. A hazaiak szinte egyszer sem dolgoztatták meg a nyíregyházi kapust, Dalát. A hosszabbítás perceiben a Szpari megnyerhette volna a mérkőzést, Gresó szabadrúgása veszélyes helyről azonban a kapu fölé szállt. 1–1

Nagy Dominik (fehérben) gólpasszt jegyzett a mérkőzésen (Fotó: Földi Imre)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik