NS-jótékonyság: több mint ötmillió forintot adományoztak beteg gyerekeknek Miskolcon

D. S. B.D. S. B.
Vágólapra másolva!
2022.12.12. 11:42
null
Több mint ötmillió forinttal támogatják a megyei kórház csontvelő és transzplantációs osztályán fekvő beteg gyermekeket Miskolcon (Fotó: dvtk.eu)
5 326 602 forintot adományozott a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Kórház GYEK Onkohematológiai és csontvelő transzplantációs osztályán fekvő beteg gyermekeknek az Ultras Diósgyőr és a DVTK – számolt be róla közleményében a miskolci klub.

Egy óriáscsekket adtak át a szurkolók és a klub képviselői dr. Mátyás Lajosnak, a B.-A.-Z. Megyei Központi Kórház osztályvezető főorvosának a DVTK–BFC Siófok NB II-es bajnoki mérkőzés (3–1) előtt.

Az adományt a jótékonysági kezdeményezés ötletgazdája, az elhunyt kislánya emlékére 100 ezer fekvőtámaszt teljesítő Ferenci Gábor, az Ultras Diósgyőr képviseletében Csík Zoltán és Szalatnay Gábor, valamint a DVTK kommunikációs és marketing igazgatója, Világi Péter adta át.

A klub közleménye hangsúlyozta, a nehéz idők ellenére is nagyon sok utalás érkezett a DSZK számlájára, összesen 1 562 526 forint gyűlt össze ilyen módon, a DVTK–Szombathelyi Haladás mérkőzés előtt pedig 100 775 forintot sikerült összegyűjteni. A DVTK egymillió forinttal járult hozzá a gyűjtéshez, így összesen 2 663 301 forint gyűlt össze, amit a B.-A.-Z. Megyei Kórház vezetése korábbi ígéretének megfelelően megduplázott.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik