NB III: új sportigazgatóval célozza meg a feljutást az ETO

Vágólapra másolva!
2016.08.01. 10:25
Drucskó Zoltán, a labdarúgó NB III Nyugati csoportjában szereplő ETO FC Győr ügyvezetője a kisalfold.hu-nak adott hosszabb interjút, melyben többek között beszélt a csapat elé kitűzött célokról, az új sportigazgatóról és a frissen szerződtetett rutinos játékosokról is.

Tavaly nyáron már annak is örültünk, hogy az akadémistáink segítségével el tudtunk indulni a bajnokságban és Borkai Zsolt polgármester, valamint a győri önkormányzat segítségével megmenekült ez a tradicionális klub az enyészettől – mondta Drucskó Zoltán, az ETO ügyvezetője a kiasalfold.hu-nak. – Szerencsére most a tavalyi szezon kiértékeléséről és a jövő évi terveinkről kell beszélnünk és nem a vidék egyik legsikeresebb labdarúgócsapatának a teljes megsemmisüléséről.” Tavaly nyáron már annak is örültünk, hogy az akadémistáink segítségével el tudtunk indulni a bajnokságban és Borkai Zsolt polgármester, valamint a győri önkormányzat segítségével megmenekült ez a tradicionális klub az enyészettől – mondta Drucskó Zoltán, az ETO ügyvezetője a kiasalfold.hu-nak. – Szerencsére most a tavalyi szezon kiértékeléséről és a jövő évi terveinkről kell beszélnünk és nem a vidék egyik legsikeresebb labdarúgócsapatának a teljes megsemmisüléséről.”

Az ügyvezető elmondta, egyértelműen a bajnoki cím, ezzel együtt a feljutás a csapat célja, ehhez pedig – a Kisvárda vezetőedzői posztjáról családi okok miatt távozóSoós Imre személyében sportigazgató érkezett az ETO-hoz, aki Bekő Balázzsal, az együttes vezetőedzőjével karöltve irányítja majd a felnőttcsapatot.

„Mivel a következő szezonban csak a bajnok válthat osztályt – és nekünk ez az egyértelmű célunk –, mindenképpen olyan csapatot kell kialakítanunk, amely a másodosztályban is megállná a helyét. Ezért esett a választásunk Soós Imrére, aki több mint kétszázharminc alkalommal irányított NB II-es csapatot és rendelkezik a szükséges végzettségekkel.”

„Az új sportigazgató feladata jelenleg a felnőttcsapat kialakítása – természetesen a vezetőedzővel közösen –, a felnőttcsapat szakmai és egyéb feladatainak koordinálása, ellenőrzése, felügyelete. A sportigazgató és a vezetőedző között megosztásra kerültek tehát a feladatok, de Bekő Balázs felel a napi edzésmunkáért, a csapat összeállításáért, és ő is meccsel” – mondta a várható munkamegosztásról Drucskó.

Az ETO több NB I-es rutinnal rendelkező játékost is szerződtetett a nyáron (például Kabát Pétert, Lázár Zsoltot és Gyagya Attilát is), ezzel kapcsolatban pedig a következőket mondta a sportvezető:

Alapvetően nem szerettük volna felforgatni a csapatot, de a célok eléréséhez szükség volt az erősítésre, ezzel mindenki egyet kell értsen. Minőségi, NB I-et, NB II-t megjárt játékosokkal próbáltuk kiegészíteni azokat, akik az előző szezonban is a gerincét alkották a csapatnak.”

A teljes interjút ide kattintva olvashatja el.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik