NB II: az önkormányzat menti meg a Kaposvárt

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.23. 15:57
null
A gyorssegélynek köszönhetően fellélegezhetnek a kaposvári szurkolók (Fotó: <a href="http://www.sonline.hu/"><strong>sonline.hu</strong></a>)
Kaposvár város önkormányzata húszmillió forintot átutalt a nehéz helyzetben lévő Rákóczinak és később is támogatni fogja a klubot, de egyedül fenntartani nem fogja – jelentette be mai sajtótájékoztatóján Kaposvár polgármestere. Szita Károly több elvárást fogalmazott meg, az egyik az, hogy a felelősöknek távozniuk kell, illetve válságmenedzserre és tulajdonosi struktúraváltásra van szükség a kilábaláshoz.

 

Szita Károly, Kaposvár polgármestere mai, rendkívüli sajtótájékoztatón elmondta, hogy a város jelentős támogatója és hitelezője lesz a Rákóczinak (a nehéz helyzetre való tekintettel a mai napon húszmillió forintot már át is utalt a klubnak), fenntartója azonban nem, és mindezt komoly feltételekhez kötik. A klub honlapján megjelent közleményt változtatás nélkül közöljük:

Akik felelősek a jelenleg kialakult helyzetért, azoknak távozniuk kell, attól függetlenül, hogy a klubnak voltak eredményes időszakaik is, amelyekért köszönet illeti őket.
– Jelentős tulajdonosi struktúraváltásra van szükség.

– Az egyesület közgyűlése nevezzen ki egy válságmenedzsert.

– A játékosok tegyenek meg mindent a jó szereplésért.

– A Rákóczi adósságállományának a harmada az önkormányzat felé áll fenn. Ezt a tartozást 5 éves időtartamra, részletben fizetheti vissza.

– További elvárás, hogy az egyesület minden hónapban számoljon be Kaposvár Ifjúsági- és Sportbizottságának az átalakítás, rendcsinálás folyamatáról.

– A város a jövőben 20 %-kal növeli a Rákóczi támogatását, így Kaposvár a klub működésének a felét biztosítja. Ennek oka pedig nem más, mint az a csaknem 300 gyermek, aki rendszeresen sportol az utánpótlásban."

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik