Önbizalom-növelő győzelemmel hangoltak a bajnokságra a zöld-fehérek

Vágólapra másolva!
2007.08.08. 22:10
A magyar labdarúgó-bajnokság másodosztályában szereplő Ferencváros felkészülési mérkőzésen négygólos győzelmet aratott a III. kerületi TUE csapata ellen. Az 5-1-es eredménnyel zárult találkozón a zöld-fehérek legjobbja ezúttal is a két gólt szerző Lipcsei Péter volt. 2-0-ra kikapott viszont a Sopron. Détári Lajos csapatánál az AEL Limassol bizonyult jobbnak Neubergben.
Lipcsei még mindig vezéregyénisége a Ferencvárosnak
NS-archív
Lipcsei még mindig vezéregyénisége a Ferencvárosnak
Lipcsei még mindig vezéregyénisége a Ferencvárosnak
NS-archív
Lipcsei még mindig vezéregyénisége a Ferencvárosnak

Jól sikerült e Ferencváros főpróbája. A BKV Előre elleni hétvégi bajnoki rajtot megelőzően utoljára tesztelhette játékosai formáját a régi-új vezetőedző, Csank János, s amit látott azzal elégedett lehet. Az Üllői úton rendezett összecsapáson a zöld-fehérek helyenként tetszetős játékkal múlták felül a szebb napokat megélt III. kerületi TUE csapatát. Kérdés: ez a teljesítmény mire lesz elég a bajnokságban?

A találkozó elején az egyik "visszaigazolt" játékos szerezhette volna meg a vezetést. Mátyus János közeli fejese után azonban még nem örülhet a stadionba kilátogató mintegy nyolcszáz hazai szimpatizáns.

Nem úgy, mint a 17. percben, amikor a Ferencváros ikonja, Lipcsei Péter a 16-os előteréből pókhálózta kia vendégkapu bal felső sarkát. És ha egy üzlet egyszer beindul! A középpályás nem sokkal késöbb büntetőből is eredményes volt.

A folytatásban egyértelműen a Fradi irányította a játékot. A védelem ugyan még kissé ingatag lábakon állt, ám támadásban már képesek voltak látványos megmozdulásokra is a hazai játékosok. Ndjodo páldául két gólt is szerzett, ám a játékvezető mindkét találatot érvénytelenítette. Nem úgy, mint a harmadikat. Lipcsei ezúttal az előkészítésben jeleskedett, forintos labdáját a kameruni csatár értékesítette - s ezt már a spori se fújta vissza.

A szünetben azonban "csak" 3-1-re vezetett a Fradi, hisz a három hazai találat mellett időközben Sagát bevette a lengyel Zarzycki kapuját.

A második játékrészben is végig a Ferencváros akarata érvényesült. A hazai fölény végül a 60. percben ért ismét góllá. Ekkor a hivatalosan ma bejelentett (gyakorlatilag már hetek óta tényként kezelt) friss igazolás, Vincze Otto volt redményes. Később Ngam szerzett még egy lesipuskás gólt, találatával kialakult az 5-1-es végeredmény.

Kikapott viszont az FC Sopron. Détári Lajos csapata az első három bajnoki találkozóján mindössze egy gólt szerzett, így nyugodtan mondhatjuk: nem a soproniak voltak az AEL Limassol elleni találkozó esélyesei.

Nem is történt csoda. A Neubergben rendezett összecsapáson gólnélküli félidő után a ciprusi gárda Castillo tizenegyesből szerzett, majd Domo találatával végül 2-0-ra diadalmaskodott. Mindenesetre Détári elégedett volt a látottakkal, és már a Nyíregyháza elleni bajnokit várja.

FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK:

FERENCVÁROS-III. KER. TUE 5–1 (3–1)
Üllői út, 800 néző. V: Selmeczki
FTC, 1. félidő: Zarzycki – Lazics, Dragóner, Mátyus, Nagy J. – Deme, Rédei – Zsivoczky, Lipcsei, Horváth P. – Ndjodo. 2. félidő: Szabó K. – Fitos, Nagy J., Rédei, Medgyesi – Bessang, Brettschneider, Nagy S., Ngam – Vincze O. – Pele
G: Lipcsei (2, egyet 11-esből), Ndjodo, Vincze O., Ngam, ill. Sagát
FC SOPRON-AEL LIMASSOL (ciprusi) 0–2 (0–0)
Neuberg, 100 néző. V: Szarka Z.
SOPRON: Varga Z. – Csontos, Reinhardt, Dlusztus, Farkas – Hullám, Giura, Dancs – Gyömbér – Belics, Tchana
G: Castillo (11-esből), Domo
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik