Megint négyet rúgott a DVTK, és elbúcsúztatta a kupavédőt

Vágólapra másolva!
2024.02.27. 17:20
A piros mezes diósgyőriek jutottak a legjobb nyolc közé (Fotó: Kovács Péter)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa nyolcaddöntőjének keddi nyitányán a Diósgyőri VTK gólgazdag mérkőzésen elbúcsúztatta a címvédő Zalaegerszeget. Vladimir Radenkovics együttese a szombati bajnoki után ismét négy gólt szerzett (4–2).


MOL MAGYAR KUPA
NYOLCADDÖNTŐ
DIÓSGYŐRI VTK–ZALAEGERSZEGI TE FC 4–2 (3–0)
Diósgyőr, DVTK Stadion, 3456 néző. Vezette: Zierkelbach Péter (Georgiou Theodoros, Horváth Róbert)
DVTK: Odincov – Gera D., Szatmári, Lund, Stephen – Franchu (Pernambuco, 68.), Holdampf, Popadiuc (Vallejo, 61.) Jurek (Bényei, 61.), Szabó L. (Edomwonyi, 61.), Pozeg Vancas (Kampecisz, 90+4.). Vezetőedző: Vladimir Radenkovics
ZTE: Dombó –  Lesjak (Mim, a szünetben), Várkonyi, Csóka – Sajbán (Bedi, 75.), Kovács B. (Szankovics, a szünetben), Hadida, Medgyes S. –  Spoljaric (Croizet, 57.), Vogyicska B. – Németh D. (Gruber, a szünetben). Vezetőedző: Márton Gábor
Gólszerző: Gera D. (7.), Pozeg Vancas (13.), Szabó L. (45+2.), Edomwonyi (76.), ill. Sajbán (54.), Croizet (83. – 11-esből)

ÖSSZEFOGLALÓ

Lerohanta és kiejtette a címvédőt a DVTK.

Szó se róla, a rafinált edzők közé tartozik a ZTE FC-t irányító Márton Gábor, a DVTK elleni Magyar Kupa-mérkőzés előtt ugyanis újságírói kérdésre válaszolva azt mondta: csupán néhány poszton változtat a legutóbb a Kecskeméti TE-t bajnoki meccsen 3–1-re megverő együttes összeállításán.

Végül nyolc helyen történt változás, míg a hazaiaknál csupán három, korábban csereként pályára lépő labdarúgó, Szabó Levente, Doru Popadiuc, valamint Franchu került be a kezdőcsapatba. A 13. percben már 2–0-ra vezetett a DVTK, ami arra utalt, hogy a vendégek mestere elszámította magát, nem működött a személycsere és a taktika sem. Úgy tűnt, mintha a ZTE már a meccs előtt lemondott volna a továbbjutásról, s ezt leginkább az első hazai gól előtti fegyelmezetlenség, figyelmetlenség jelezte. Belelkesedett a hazai publikum, a második gól után füstfelhő lengte be a stadiont, ám kiderült, nem a vezetés örömtüze érkezett a lelátóról, hanem a szomszédos kertes házak kéményei ontották a füstöt. A hazai drukkerek a biztos vezetés ellenére űzték-hajtották kedvenceiket, s bizony ha Jurek Gábor közeli fejese után a labda nem a léc fölé, hanem a hálóba megy, már a 40. percben eldőlhetett volna a nyolc közé jutás.

Jóval veszélyesebben futballoztak a diósgyőriek, ezt bizonyítja Franchu 44. percben lőtt kapufája is, aztán Szabó Levente, a Fehérvár FC-től kölcsönkapott center az első játékrész hosszabbításában gondoskodott arról, hogy izgalommentes legyen a folytatás. Ekkor már nagyon úgy tűnt, a Magyar Kupa címvédője búcsúzik, s már csak az volt a kérdés, hány góllal veri meg a DVTK a ZTE-t.

Hogy mi hangzott el szünetben a vendégek öltözőjében, csak sejthető, Márton Gábor habitusát ismerve vélhetően nem használt hangtompítót, de a cserékkel is jelezte elégedetlenségét, nyilván az eredménytelenségtől is fájt a feje, ám sokkal inkább a gyenge egyéni teljesítmények bosszanthatták – joggal. A ZTE-ben ugyanis az első félidőben egyetlen játékos sem teljesített az átlag fölött, azok sem, akik a kupameccsen lehetőséget kaptak arra, hogy bizonyítsák, a kezdőben a helyük.

Mentve a már szinte menthetetlent, három támadó szellemű labdarúgót, az irányító Bojan Szankovicsot, a gyors szélső Mim Gergelyt, valamit a gólerős Gruber Zsombort is becserélte az edző. Egy csapásra veszélyesebbé váltak a vendégek, s az 54. percben Sajbán Máté révén sikerült is szépíteniük, amitől valamivel izgalmasabb lett a találkozó. Többet kockáztattak a zalaiak, ám ez azt is jelentette, hogy hátul kinyíltak, ezt használta ki a hazai együttes, amely formás akció végén Bright Edomwonyi erős lövésével növelte előnyét, Yohan Croizet aztán tizenegyesből szépített.

A parádésan kezdő DVTK 4−2-re legyőzte és kiejtette a címvédő ZTE FC-t a Magyar Kupából.

 

 

PERCRŐL PERCRE 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik