DAC: Szolgai Máté Mezőkövesdre tart – NS-infó

DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)DUDUCZ TIBOR (Dunaszerdahely)
Vágólapra másolva!
2024.01.15. 12:26
null
Szolgai Máté az FTC elleni felkészülési meccsen (Fotó: Mezőkövesd)
Lapunk értesülése szerint a DAC labdarúgója, Szolgai Máté minimum fél évre az NB I-ben szereplő Mezőkövesd játékosa lesz.

 

A20 éves középpályás – aki tavaly aszlovák U20-as nemzeti csapat legjobb játékosa volt az argentínai világbajnokságon – nem kezdte el afelkészülést aDunaszerdahellyel.

„Máté tavaly végig a csapatunkkal edzett, és afakócsapatunkban, Somorján, a szlovák második ligában játszott meccseket. Alabdarúgó és az ügynöke is azzal keresett meg minket, hogy Máté szeretne élvonalbeli csapatban focizni. Xisco Munoz vezetőedzővel való beszélgetés során elhangzott, hogy a mostani idényben nehéz lenne ajátékos által kívánt játékpercet biztosítani, ami szükséges afejlődéséhez. AMezőkövesd érdeklődést mutatott a kölcsönbevételére, ezért Máté egyhetes próbajátékon vesz részt az NB I-es csapatnál” – nyilatkozta múlt héten a DAC honlapján Jan Van Daele, a DAC 1904 ügyvezető igazgatója.

Aszlovák U21-es válogatott tagja múlt héten a Mezőkövesddel készült, s pénteken aFerencváros elleni felkészülési találkozón amásodik félidőt végigjátszotta.

A Nemzeti Sport információja alapján apróbajáték sikeres volt, és aMezőkövesd szerződteti afelvidéki játékost. Az NB I-es klub szerette volna féléves kölcsöngjátékra, semellett átigazolási opcióval megszerezni afiatal focistát. Úgy tudjuk, afelek végül csak aféléves kölcsönjátékban egyeztek meg.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MEZŐKÖVESDNÉL
Érkezők: Bőle Lukács
(Paksi FC)
Kölcsönbe érkezők:Szilágyi Szabolcs
(magyar-román, Vasas FC),
Kölcsönből visszatérők:
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:

Kiszemeltek: Olekszandr Koszovscsuk (ukrajnai, Bp. Honvéd – próbajáték), Szolgai Máté (DAC 1904, kölcsönbe)
Távozók:Steliano Filip(román, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatértek klubjukhoz: Lehoczky Roland (MTK Budapest, onnan Tiszakécskei LC)

Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik