Sportrádió: Orosz Pál szerint hiába ér többet az Olympiakosz, tovább tud jutni az FTC

Vágólapra másolva!
2023.12.20. 14:15
null
Orosz Pál hisz benne, hogy továbbjuthat a Ferencváros az Ekl-ben (Fotó: Földi Imre)
A Ferencváros Labdarúgó Zrt. vezérigazgatója, Orosz Pál volt a Sportrádió vendége, a Hazafutásban Szegő Tibornak beszélt hazaérkezése után az Európa-konferencialiga sorsolásáról és az FTC őszi teljesítményéről is. Megszólalt még a műsorban a Paks vezetőedzője, Bognár György és a Kecskemét mestere, Szabó István is.

Természetesen először ez Európa-konferencialiga sorsolása volt a téma beszélgetésben. Mint ismert a Ferencváros a görög Olympiakosszal került össze, amivel kapcsolatban Orosz Pál reálisan, mégis magabiztosan nyilatkozott.

„Tény, hogy az Olympiakosz nagyjából kétszer annyit ér, mint mi és biztosan a görögök a favoritok ebben az összecsapásban. Ennek ellenére hányszor láttuk már olyat, hogy ezeket a dolgokat átíveli a jelenlegi forma és az akarat. Játszottunk mi már velük mérkőzést és mi jöttünk ki győztesen, szóval reméljük ismét így lesz. Mi ennek a párosításnak mindenféleképpen úgy megyünk neki, hogy tovább szeretnénk jutni.”

A folytatásban arról is szó esett, milyen hatással van az FTC bajnoki szereplésére, hogy 14-el több mérkőzést játszott a nemzetközi szereplése miatt.

„Ezek a meccsek egész más szintűek, mint egy sima NB I-es mérkőzés, sokkal több energiát vesz el fejben és testben is. Egy ilyen találkozót követően érthető, hogy nehéz hétvégén ismét ugyanazon a szinten teljesíteni a játékosoknak” – jelentette ki Orosz.

„Ezen felül utolért minket egy komolyabb sérüléshullám is. Kulcsjátékosok dőltek ki a csapatból, akik tavasszal visszatérnek majd, ami bizakodásra adhat okot. Egy pontos hátrányban vagyunk a jelenleg tabellán, de hiszek benne, hogy ezt a bajnokság végéig le tudjuk dolgozni” – tette hozzá a vezérigazgató.

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

A Ferencvárost megelőző Paks vezetőedzője, Bognár György elárulta, nem számított rá, hogy az első helyen zárhatják az őszi szezont.

„A Fradi elleni 6–1-es vereség felébresztett minket és változásokat hoztunk, ami úgy látszik be is jött.”

A remek kezdés ellenére bajnokság végi eredménnyel kapcsolatban Bognár még mindig nem szeretne nagyot álmodni.

„Az ötödik helyet tartom reálisnak. Lehetnének merészebb elképzeléseink is, de bajnoki címben nem reménykedünk, hisz az FTC-nek még mindig hatalmas pénzügyi fölénye van. Azonban második bárki lehet.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

A tavalyi idény meglepetés csapata, a Kecskemét vezetőedzője, Szabó István szintén beszámolt a jelenleg a tabella nyolcadik helyén álló klub tavaszi céljairól.

„Ha a pontszámot nézzük nincs nagy lemaradásunk a középmezőny első feléhez. Meghatározó játékosaink hiányoztak, így összességében pozitívnak tekintem az őszt. Az első célunk a biztos bennmaradás. Nagyon sok forduló van még, hogy biztosan kijelenthessük, hogy az NB I-ben maradtunk, szóval ez jelenleg a legfontosabb, majd utána foglalkozunk vele, hogy még jobb helyen zárjunk.”

A szakember említést tett arról is, mi a csapat terve a szünet alatt.

„Ez a két hét kifejezetten kevés. Van tennivalónk bőven, de egyelőre hagyjuk a játékosokat pihenni, mi pedig felkészülünk a következő időszakra és az átigazolásokra is. Ilyenkor is munka van, nagyon nehéz ebből kiszakadni és nincs is rá igazán példa.”

A TELJES BESZÉLGETÉS IDE KATTINTVA HALLGATHATÓ MEG!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik