NB I: A Fradi is sebezhető, megpróbáljuk kihasználni – Hahn János

ZOMBORI ANDRÁSZOMBORI ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2023.12.10. 07:38
null
Hahn János egyre jobb formában van (Fotó: Földi Imre)
A labdarúgó NB I-ben a Ferencváros elleni rangadóval búcsúzik az idén a hazai pályától a Paksi FC, amelynek támadója, Hahn János egyre jobb formában van, ugyanakkor nem akar számolgatni, mert abból csapata rendre rosszul jön ki.


– Mondják, az élet a legjobb forgatókönyvíró: nem mindennapi mérkőzéssel búcsúznak el a hazai pályától 2023-ban…
– Valóban így van, hiszen a Ferencváros ellen mindig különleges játszani – mondta lapunknak Hahn János, a paksiak 28 éves, hétszeres válogatott támadója. – Az, hogy a Fradi jól szerepel, nem meglepetés, ugyanakkor most mi is jó pozícióban vagyunk, ami talán még különlegesebbé teszi a vasárnapi meccsünket.

– Emlékszik rá, mikor futballozott először a Ferencváros ellen?
– Talán kétezertizennégyben?

– Így van, november elsején már kilenc éve volt az első mérkőzése, amelyen egyébként nem született gól. Tudja, hogy Dibusz Dénes már akkor is az ellenfél kapujában állt, és van egy labdarúgó, aki anno az FTC-t erősítette, most pedig a Paks sikeréért küzd?
– Ha nem tévedek, Böde Dánielnek hívják… Akkor igazolt a Fradiba, amikor én Pakson felkerültem az első kerethez, nagyszerű éveket töltött az Üllői úton, szerencsére azon a bajnokin nem talált be.

VÉLEMÉNY
Dejan SZTANKOVICS, a Ferencváros vezetőedzője a fradi.hu-nak: – Fontos és nehéz mérkőzés vár ránk, az első helyezett találkozik a másodikkal. Minőségi játékosok lépnek pályára mindkét oldalon, és mivel nagy a tét, feszült pillanatokra lehet számítani. Korábban is több hasonlóan éles meccset játszottunk, mint amilyen vasárnap vár ránk. Lényeges lesz, hogy szenvedéllyel játsszunk, és az elejétől a végéig koncentráljunk, mert a Paks nagyon szervezett együttes. Néhány helyen biztosan változtatok az előző, Mezőkövesd elleni mérkőzés kezdőcsapatához képest, hiszen még három fontos találkozónk lesz az idén, ilyenkor kulcsszerepe van a rotációnak. Készen állunk a meccsre!

– Az FTC-nek lőtt első góljára emlékszik?
– Idegenben játszottunk, hamar kétgólos hátrányba kerültünk, aztán Szakály Dénes szépített, én pedig a második fél­időben Szabó János éles beadása után fejjel egyenlítettem. Az örömöm mégsem lehetett teljes, hiszen utána még háromszor betalált az ellenfél, öt-kettőre kikaptunk.

– A Ferencváros elleni mérkőzésekből melyik különösen kedves a szívének?
– Azt is vendégként játszottuk, kettő-egyre győztünk, az első gólunkat lőttem. Talán azért is mondom ezt a találkozót, mert csak azt az egy meccset nyertük meg, amikor gólt szereztem a Ferencváros ellen.

– És melyik csatát felejtené el leginkább?
– Az az igazság, hogy a Fradi ellen nagyon könnyen bele lehet szaladni egy súlyos vereségbe, ez velünk is megtörtént már néhányszor. Szóval, lehetne ezt vagy azt a párharcot említeni, többek között azt is, amelyiket a mostani bajnokság első körében játszottuk a Groupama Arénában, a hat-egyes végeredmény már az első játékrészben kialakult.

– Aki rendszeresen jár a Paks mérkőzéseire, tanúsíthatja, egyre jobb formában futballozik, újra lehet várni a gólokat. Mennyire viselte nehezen azt az időszakot, amikor a teljesítménye messze elmaradt a korábban megszokottól?
– Lelkizős vagyok, nagyon a szívemre tudom venni, amikor semmi sem sikerül. Nem tagadom, voltak nehéz pillanataim, nagyon mélyen voltam, de Pakson ilyen helyzetben sem hagynak magadra, sokan segítenek, arról nem is beszélve, hogy a csapat szereplése sok mindenért kárpótolt.

– Mindenki tisztában van vele, hogy a Ferencváros kiemelkedik a mezőnyből, nem véletlenül sikeres a nemzetközi porondon is, ugyanakkor bele tud kerülni olyan spirálba, amikor négy bajnokin csak két pontot szerez. Milyen meccsre számít vasárnap? Lehet annak jelentősége, hogy a rivális szerdán pótolta be az elhalasztott meccsét Mezőkövesden?
– Játékosai évek óta ezt a terhelést kapják, fel vannak készülve az ilyen helyzetekre, a szakmai stábnak olyan keret áll a rendelkezésére, amellyel a heti két mérkőzés nem jelent problémát. Persze hullámvölgy előfordulhat, de a Fradi bármikor átszaladhat az ellenfelén, még akkor is, ha van sebezhető pontja. A magunk részéről mindent megteszünk, hogy vasárnap kihasználjuk.

– Ha nyer a Paks, első helyen fordul 2024-re, ha nem, másodiknál rosszabb akkor sem lehet. Minek köszönhetően állt össze ennyire a csapat játéka?
– Nagyon összetett kérdés. A klub vezetőitől a munkatársakig mindenki megtesz mindent, hogy a csapat körül rend legyen. Nyugodt a környezet, jól igazoltunk, jók az edzések, nincs feszültség, sokat segít a kommunikáció, és bár közhelyesnek tűnik, valóban családias a hangulat. A bajnokság elején elkaptuk a fonalat, nem volt megtorpanás, viszont számolgatni sem akarunk, mert abból rendre rosszul jövünk ki.

– A Ferencváros elleni rangadót jövő héten a Fehérvár elleni találkozó követi – ennél nehezebb zárást nehezen tudunk elképzelni…
– Valóban nem könnyű, két nagyon erős ellenfél következik, de egyelőre maradjunk csak az elsőnél: a cél, hogy ebben az évben szépen búcsúzzunk a hazai pályától!

NB I, 2023–2024, 16. FORDULÓ
HELYSZÍNJÁTÉKVEZETŐNÉZŐSZÁM
December 8., péntek
Puskás Akadémia–Kecskeméti 3–0Felcsút,Pancho ArénaKarakó Ferenc1000
December 9., szombat
MTK–Debreceni VSC 2–1Budapest,Új Hidegkuti Nándor StadionBognár Tamás2021
Zalaegerszegi TE FC–Újpest 1–1Zalaegerszeg,ZTE Aréna
Bogár Gergő
1755
December 10., vasárnap
13.00:Kisvárda–Diósgyőri VTK (Tv:M4 Sport)Kisvárda,Várkerti StadionCsonka Bence
15.30:Mezőkövesd–Fehérvár (Tv:M4 Sport)
Mezőkövesd,Városi StadionVad II István
18.00:Paksi FC–Ferencváros (Tv:M4 Sport)Paks,Paksi FC StadionAndó-Szabó Sándor

 

Az állás
1. Paksi FC 15 9 4 2 29–16 +13 31
2. Ferencvárosi TC 15 9 3 3 37–16 +21 30
3. Puskás Akadémia 16 7 6 3 27–20 +7 27
4. Fehérvár FC 15 7 3 5 31–24 +7 24
5. Debreceni VSC 16 7 3 6 24–21 +3 24
6. MTK Budapest 16 7 3 6 18–25 –7 24
7. Újpest FC 16 6 3 7 24–31 –7 21
8. Diósgyőri VTK 15 6 2 7 21–24 –3 20
9. Kecskeméti TE 16 6 2 8 24–28 –4 20
10. Zalaegerszegi TE 16 4 3 9 21–33 –12 15
11. Mezőkövesd 15 4 2 9 17–24 –7 14
12. Kisvárda 15 3 2 10 14–25 –11 11
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik