Újpest: Vignjevics a kritikák kezelésére okítja megcsappant önbizalmú játékosait

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2023.07.19. 11:47
null
Nebojsa Vignjevics nagy vonalakban elégedett a felkészülési időszakban eddig látottakkal (Fotó: Török Attila)
Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője a felkészülésről, az esetleges további erősítésekről és a csapat felgyorsulásáról is beszélt a lila-fehér labdarúgócsapat hivatalos honlapjának adott rövid interjúban.

 

„A csapat napról napra egyre jobb, a felkészülés legnehezebb részén túl vagyunk” – idézi a klubhonlap Nebojsa Vignjevicset, aki hozzátette: akadnak olyan játékosai, akikkel plusz teendőjük van, mert az előző idényben őket ért rengeteg kritika miatt megcsappant az önbizalmuk.

„Az önbizalom már kezd visszajönni, lépésről lépésre haladunk velük is, és elsősorban a kritikákra próbáljuk felkészíteni őket, hiszen ha azokat nem tudják elfogadni, akkor nem tudnak fejlődni” – tette hozzá az edző, nem nevesítve az érintetteket.

Vignjevics elégedett a legutóbbi két, egyaránt 4–1-re megnyert felkészülési találkozón látottakkal, a helyzetkihasználás, a gólszerzés mellett fontosnak tartja, hogy már ebben az időszakban is nyerjen a csapat.

„Rengeteg olyan helyzet volt a mérkőzéseken, amiben már nehéz hova fejlődnünk, viszont ezeknek a meccset eldönthető szituációknak a számát növelnünk kell. Még több lehetőséget kell kidolgoznunk, még többet kell játszanunk a labdával, de akad még azért jó néhány dolog, amiben javulhatunk.”

Az esetleges további átigazolásokról szólva az edző kifejtette: azon vannak, hogy néhány posztra még találjanak olyan játékosokat, akik erősítést jelentenek.

„Viszont meg kell jegyezni, hogy az eddigi érkezőkkel és a fiatalokkal is sokat javultunk. Kiss Tamás és Tamás Krisztián is remekül teljesít, sebességet hoztak a játékunkba, így már most gyorsabb csapatunk van, mint az előző idényben volt. A fiataljaink is megkapják a lehetőséget, azok is, akik esetleg tavaly nem játszottak annyit, és a felnőttekhez újonnan érkező ifjoncok is.”

AZ ÚJPEST FC NYÁRI FELKÉSZÜLÉSI PROGRAMJA
Edzőtábor:
július 11.–21., Ausztria
FELKÉSZÜLÉSI MÉRKŐZÉSEK
Július 1.: Újpest–Budafoki MTE (NB II) 2–0 (Varga Balázs, Ljujics)
Július 5.: Újpest–Vasas FC (NB II) 2–3 (Fehér Csanád, Ljujics)

Július 8.: BVSC (NB II)–Újpest 1–2 (Pauljevics, Radosevics)
Július 12.: SKN St. Pölten (osztrák II.)–Újpest 1–4 (Ambrose, Mörschel, Kiss T., Mucsányi)
Július 15.: SK Dynamo Ceské Budejovice (cseh I.)–Újpest 1–4 (Csoboth 2, Ambrose, Mörschel)
Július 21.: Al-Fateh SC (szaúdi I.)–Újpest

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS AZ ÚJPEST FC-NÉL
Érkezők:
Kiss Tamás (Puskás Akadémia, szabadon igazolhatóként), Tamás Krisztián (Bp. Honvéd, szabadon igazolhatóként)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Dzenan Burekovic (bosnyák, Szpartak Szubotica – Szerbia), Märten Kuusk (észt, Flora Tallinn – Észtország), Matija Ljujics (szerb, Sabail – Azerbajdzsán), Máté Zsolt (Tiszakécskei FC), Ognjen Radosevics (szerb, Szentlőrinc)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek: Geiger Bálint, Tamási Domonkos
Kiszemeltek: Samuel Oum Gouet
(kameruni, KV Mechelen – Belgium)
Távozók: Nemanja Antonov (szerb, MTK Budapest, szabadon igazolhatóként),Giuseppe Borello(olasz, szabadon igazolható),Abdoulaye Diaby (mali, FC St. Gallen 1879 – Svájc), Petrus Boumal Mayega (kameruni, Al-Bataeh – Egyesült Arab Emírségek, szabadon igazolhatóként), Ognjen Mudrinszki (szerb, szabadon igazolható), Filip Pajovics (szerb, szabadon igazolható)
Kölcsönbe távozók:

Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:
Fernand Gouré (elefántcsontparti, Westerlo – Belgium)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk:
Yohan Croizet (francia, kikerült az első csapat keretéből), Luis Jakobi (német, kikerült az első csapat keretéből)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik