DVTK: Koman csapatot keres magának – ha talál, elengedik

Vágólapra másolva!
2023.06.27. 13:18
null
Koman Vladimir egy tavalyi bajnoki meccsen (Fotó: Észak-Magyarország/Bujdos Tibor)
Idénynyitó sajtótájékoztatót tartott kedden a DVTK, amelyen Bajúsz Endre többek között elmondta, hogy a klub szerződést hosszabbított Kuznyecov Szergej vezetőedzővel. A sportigazgató beszélt az eddigi és a várható játékosmozgásról, többek között arról, hogy a 36-szoros válogatott Koman Vladimir a klub beleegyezésével új csapatot keres magának – tudtuk meg az NB I-es rajtra készülő együttes hivatalos honlapjáról.

 

Villámgyorsan eltelt a kéthetes nyári szabadság a Diósgyőri VTK-nál. A közös munka június 19-én kezdődött, miután a játékosok átestek a különböző orvosi vizsgálatokon és az erőnléti állapotfelmérésen. Miközben a labdarúgók a pihenőjüket töltötték, a szakosztály vezetősége gőzerővel dolgozott.

Bajúsz Endre sportigazgató név szerint is kitért több játékosra:

• Senkó Zsombor több játéklehetőségre vágyott, kapott egy új lehetőséget (ZTE), megegyeztek az elválásban;
• Vajda Botond szerette volna máshol kipróbálni magát, és jelentkezett egy klub, a DVSC, amely kifizette a kivásárlási összeget, így elengedték;
• Koman Vladimirrel már az előző bajnokság végén egyeztettek, a rutinos középpályás jelenleg csapatot keres magának, ha sikerrel jár, akkor közös megegyezéssel szerződést bontanak vele;
• Viczián Ádámért több klub is bejelentkezett, megfelelő ajánlat esetén elengedik;
• Papp Marcell a DVTK-val kezdte a felkészülést, a szakmai stáb az edzőtáborban hoz döntést róla;
• Szőke Adrián június 30-án tér vissza Topolyáról, utána tárgyalnak vele;
• Jurek Gábor egyénileg edz, bíznak benne, hogy hamarosan csatlakozik a csapathoz – a vele készült friss interjúnkat ide kattintva olvashatják el!

„Vannak érkezők is – mondta a DVTK keddi sajtótájékoztatóján Bajúsz Endre sportigazgató. – Kisvárdáról tette át székhelyét Diósgyőrbe a fiatal kapus, Artem Odincov, s klubunk leigazolta Bozsidar Csorbadzsijszkit, a tizenegyszeres bolgár válogatott középső védőt, aki az előző idényben a lengyel Widzew Lódz csapatában szerepelt. Kölcsönvettük a Hajduk Splittől Karlo Senticet, a huszonkét éves, korosztályos válogatott horvát kapust, továbbá érkezett egy bal lábas, francia középső védő, a huszonöt esztendős Julien Célestine, aki legutóbb Mexikóban futballozott. Ugyancsak a játékosunk lett Rudi Pozeg Vancas, a rutinos szlovén válogatott támadó középpályás. Szerződése lejárta előtt hosszabbított a DVTK Bokros Szilárddal, a huszonhárom éves védővel. Lesz még játékosmozgás, mert a Magyar Labdarúgó-szövetség szeptember hatodikáig meghosszabbította az átigazolási időszakot.”

A felkészülés második hetét már teljes kerettel kezdte el az NB II-ből aranyérmesként feljutó gárda. Bekapcsolódott a közös munkába az előzőleg családi okok miatt hiányzó Viczián Ádám, valamint Csatári Gergő, aki az előző idényben Kazincbarcikán szerepelt.

„Stabil csapatot akarunk kialakítani, amelyre később bátran lehet építeni – mondta lapunk érdeklődésére a sportigazgató. – Kuznyecov Szergej vezetőedző szerződését meghosszabbítottuk, vele hosszabb távra tervezünk. A tizenkét csapatos NB I-ben szeretnénk minél gyorsabban elérni a biztos bennmaradást garantáló pontszámot.”

Kuznyecov Szergej leszögezte: sokáig figyelték a Diósgyőrbe kerülő labdarúgókat.

„Elsődleges szempont volt, hogy a mi stílusunkhoz passzoló játékosokkal szülessen egyezség. Keményen készülünk az NB I-re. Akik az előző idényben velünk voltak, jó állapotban érkeztek vissza, végrehajtották az egyéni programot, az első közös edzéstől kezdve intenzíven gyakorolnak. Az újak egyelőre szokják a légkört, kicsit szenvednek, de felveszik a ritmust. A pénteken kezdődő edzőtáborozás során, a mérkőzéseken derül ki, hol tartunk, illetve miben kell még javulnunk. Nehéz idény előtt állunk, hiszen jószerével új csapatot kell építenünk” - hangsúlyozta a vezetőedző.

A csapatkapitány Holdampf Gergő szerint jó hangulatban zajlanak az edzések.

„Természetesen előfordul, hogy fáradtak a lábaink, de ilyenkor ez természetes – mondta a 28 éves középpályás. – Kell egy kis idő, amíg összeszokunk az újakkal, de az edzőtábor kiváló alkalmat kínál, hogy taktikailag összeérjünk, és jó, erős, egységes csapatot alkossunk.”

A DVTK szerdán 10.30 órától zárt kapuk mögött fogadja felkészülési mérkőzésen az NB III-as Putnokot, majd pénteken két hétre ausztriai edzőtáborba vonul, ahol négy meccset játszik. A hazatérés után az FK Kosice ellen hazai pályán tart főpróbát Kuznyecov Szergej vezetőedző csapata az NB I-es rajt előtt.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A DIÓSGYŐRI VTK-NÁL
Érkezők: Julien Célestine (francia, Club León FC – Mexikó), Bozsidar Csorbadzsijszki (bolgár, Widzew Lódz – Lengyelország), Marin Jurina (horvát-bosnyák, Al-Fajszali – Szaúd-Arábia), Artem Odincov (ukrán, Kisvárda), Rudi Pozeg Vancas (szlovén, FC Koper – Szlovénia)
Kölcsönbe érkezők: Karlo Sentic (horvát, Hajduk Split – Horvátország)
Kölcsönből visszatér(het)nek: Hornyák Marcell (Csákvár), Kispál Tamás (Eger SE), Papp Marcell (Dorogi FC), Szőke Adrián (szerb-magyar, Topolyai SC – Szerbia), Vajda Botond (Tiszakécskei LC)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Joaozinho (Joao Carlos Reis Graca, portugál, Estoril – Portugália), Godfrey Bitok Stephen (nigériai, szabadon igazolható – próbajáték), Eze Vincent Okeuhie (nigériai, szabadon igazolható – próbajáték)
Távozók: Eppel Márton (szabadon igazolható), Könyves Norbert (magyar-szerb, szabadon igazolható), Senkó Zsombor (Zalaegerszegi TE FC), Szűcs Kornél (Kecskeméti TE), Vajda Botond (szlovák-magyar, Debreceni VSC)
Kölcsönbe távozók:
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz:Cseke Benjámin (Mezőkövesd), Radics Márton (Puskás AFC)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Koman Vladimir, Viczián Ádám

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik