MK: Rúgtunk egy gólt, de sajnos a saját kapunkba – Hornyák

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2023.04.04. 23:45
null
Hornyák Zsolt mindkét csapatnak gratulált (Fotó: Dömötör Csaba)
A labdarúgó Mol Magyar Kupa első elődöntőjét Zalaegerszegen rendezték, ahol a házigazdák ellenfele a Puskás Akadémia volt. A végletekig kiélezett találkozón a hazaiaknak volt több lehetőségük, de a mindent eldöntő gólra 119 percet kellett várni. A Zalaegerszeg 1–0-s sikerével bejutott az MK-döntőbe. A találkozó után így értékeltek a vezetőedzők.

A Puskás Akadémia trénere, Hornyák Zsolt gratulált a Zalaegerszegnek.

„Az öltözőben a csapatomnak is megköszöntem a hozzáállást. Sajnos nem mi jutottunk tovább, pedig nagyon szerettünk volna. Rúgtunk egy gólt, de sajnos nem az ellenfél kapujába, hanem a sajátunkba. Tipikus kupameccs volt, inkább a küzdés dominált, viszont már az elején volt ziccerünk, majd több helyzetet is kihagytunk. Már-már készültünk a tizenegyesekre, aztán sajnos rúgtunk egy öngólt. Nehéz meccseken jutottunk el idáig, aztán a könnyebb ellenfél nagyot küzdve megállított minket. Azt gondolom, Bartolec nem akart öngólt rúgni, de sajnos ilyen a foci.”

HORNYÁK ZSOLT SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

A ZTE vezetőedzője, Ricardo Moniz szerint ez nemcsak fizikai, hanem hatalmas taktikai csata is volt.

„Nem tudtuk, milyen felállással készül az ellenfél. Colley-nak volt egy nagy lehetősége az elején, de szerencsénk volt. Nem mindig nyomtunk elég magasan, ám azért voltak lehetőségeink, mint a lesnek ítélt gól, amiről nem tudom, hogy az volt-e. Mindkét csapat kezdeményezni akart, mindkettő letámadott, nagy hullámvasút alakult ki. A második félidőben magasabban nyomtunk, mert ezt kértem a srácoktól, ebből jöttek is a lehetőségek, ezek azonban inkább csak fenyegetések maradtak, nem váltottuk gólra őket. A Puskás Akadémia ötöt cserélt, nagyszerű cseréi voltak, én inkább kivártam, mert azt éreztem, egyensúly van a csapatban. Meshack nagyszerű formában van, amit a Fradi és az Újpest ellen is bizonyított, és ma is remekül játszott. Nagyon büszke vagyok az egész városra, szeretem ezt a légkört, örülök a csapat sikerének.”

RICARDO MONIZ SAJTÓTÁJÉKOZTATÓJA

MOCSI: KÖZEL JÁROK AHHOZ, AMIT HÁROM ÉVE MEGFOGADTAM

MOL MAGYAR KUPA
ELŐDÖNTŐ

ZALAEGERSZEG–PUSKÁS AKADÉMIA 1–0 (0–0, 0–0, 0–0) – hosszabbítás után
Zalaegerszeg, ZTE Aréna, 2081 néző. Vezette:Vad II. István (Tóth II. Vencel, Garai Péter)
ZALAEGERSZEG: Demjén – Huszti A. (Lesjak, 110.), Mocsi, Kálnoki-Kis, Csóka D. (Grezda, 117.) – Szendrei N., Szalay Sz. (Kovács B., 102.),Tajti – Ubochioma, Ikoba (Németh D., 117.), Gergényi.Vezetőedző: Ricardo Moniz
PUSKÁS AKADÉMIA: Markek – Golla, Spandler, Bartolec – Corbu (Van Nieff, 64.), Levi (Baluta, 89.), Favorov, Plsek (Slagveer, a szünetben), Ormonde-Ottewill – Colley (Zahedi, a szünetben), Gruber (Komáromi, 71.).Vezetőedző: Hornyák Zsolt
Gólszerző: Bartolec (119. – öngól)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik