Románia: a Fehérvár a Dinamo Kijevvel verseng a válogatott csatárért – sajtóhír

B. M.B. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.09. 11:53
null
Daniel Paraschiv tíz gólt szerzett ebben az idényben a Hermannstadtban (Fotó: AFP, archív)
Román sajtóinformáció szerint a Mol Fehérvár is érdeklődik az FC Hermannstadt egyszeres válogatott csatára, Daniel Paraschiv iránt.

 

Daniel Paraschiv egyértelműen az őszi idény felfedezettje a román élvonalban, a 23 éves, brassói születésű csatár tíz gólt szerzett az újonc FC Hermannstadt színeiben, és novemberben góllal mutatkozott be a válogatottban is (a saját maga által kiharcolt büntetőből talált be) a Moldova ellen 5–0-ra megnyert találkozón. Nem csoda, hogy több külföldi csapat érdeklődését is felkeltette, ám a csődvédelem alatt álló nagyszebeni klub alaposan megkéri egyetlen piacképes játékosának az árát.

Decemberben az izraeli Hapoel Beer-Seva 700 ezer eurós ajánlatát utasította vissza az állítólag egymilliót kérő Hermannstadt, amely azóta francia, olasz és belga kérőkkel sem tudott megegyezni a Gazeta Sporturilor román sportlap szerint. A Superliga egyik topcsapata, az Universitatea Craiova 400 ezres ajánlatára is nemet mondtak a szebeniek, viszont az 1.2 milliót ígérő ukrán Dinamo Kijevét elfogadnák.

A játékos azonban nem szeretne háborús zónában futballozni. Hiába csábítja a román edzőlegenda, Mircea Lucescu, Paraschiv tart a bizonytalanságtól.

„Boldog voltam, amikor meghallottam Mircea Lucescu érdeklődését, de nem tudom pontosan, milyen ott a helyzet. A családomra is gondolnom kell. Nehéz a döntés, azt gondolom, nem fogadom el az ajánlatot. Nem tudom hogy kockáztathatok-e” – nyilatkozta a bukaresti sportlapnak Paraschiv, akinek a Gazeta Sporturilor szerint a Mol Fehérvártól is van ajánlata. A lap szerint a magyar csapat 700 ezer eurót és teljesítménybónuszokat ajánlott fel a támadóért, aki Magyarországon is többet kereshetne a jelenlegi, 6000 eurós havi fizetésénél. A Nemzeti Sport is úgy értesült, hogy a csatár neve szerepel a fehérvári kiszemeltek között.

Paraschivot 2021 nyarán igazolta le a bajnok CFR a Liga 2-es Viitorul Pandurii Targu Jiutól, ám a kolozsvári csapatban egyszer sem lépett pályára. Előbb a FC Voluntari-nak (12 mérkőzés/1 gól), majd egy éve az akkor még másodosztályú Hermannstadtnak adták kölcsön, nyáron pedig végleg Szebenbe szerződött.

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A MOL FEHÉRVÁR FC-NÉL
Érkezők: Tobias Christensen (norvég, Valerenga – Norvégia), Deybi Flores (hondurasi, Panetolikosz – Görögország)
Kölcsönbe érkezők:
Kölcsönből visszatérnek: Szabó Levente (Kecskeméti TE)
Az utánpótlásból felkerültek/profi szerződést kötöttek:
Kiszemeltek: Daniel Paraschiv (román, FC Hermansstadt – Románia)
Távozók: Funsho Bamgboye (nigériai-magyar, Rapid Bucuresti – Románia), Budu Zivzivadze (grúz, Karlsruher SC – Németország)
Kölcsönbe távozók: Kovács Bence (Kazincbarcika)
Kölcsönből visszatérhetnek klubjukhoz: Bohdan Lednev (ukrán, Dinamo Kijev – Ukrajna, lejár a kölcsönszerződése), Szendrei Ákos (DAC 1904 – Szlovákia, onnan kölcsönbe: ETO FC Győr)
Távozhatnak/érdeklődnek irántuk: Claudiu Bumba (román, az NB III-as második csapathoz került), Artem Sabanov (ukrán, az NB III-as második csapathoz került)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik