Honvéd: a távozó csapatkapitány felkavaró élménye

CS. A.CS. A.
Vágólapra másolva!
2017.06.21. 08:36
null
Hidi Patrik elköszönt a Honvédtól, máshol folytatja pályafutását (Fotó: Veres Viktor)
A Kispestről távozó csapatkapitánynak, Hidi Patriknak örökké emlékezetes marad június 16., ezen a napon, múlt  hét pénteken köszönt el együttesétől, a társaitól.

 

Felejthetetlen, érzelmekkel teli nap volt Hidi Patrik életében a múlt hét péntek. A Budapest Honvéd csapatkapitánya akkor köszönt el társaitól, a szakmai stábtól, a Kispesten dolgozóktól, akkor pakolta ki szekrényét, akkor lépett ki – utoljára? – a Bozsik-stadion kapuján.

A ballábas középpályásnak lejárt a megállapodása a kispesti klubbal, s máshol folytatja pályafutását.

„Mit mondjak, felkavaró élmény volt, amikor kivettem a mezem, a csapatkapitányi karszalagom, a futballfelszerelésemet a helyéről – mondta a 26 esztendős labdarúgó. – A társaim is bent voltak, nehezen találtuk a szavakat, hiszen mégiscsak nyolc esztendőt töltöttem el a felnőttcsapatnál, a klubnál pedig tízet. Ezután mindenkit meghívtam egy pizzára, s úgy váltunk el egymástól, hogy tartjuk a kapcsolatot. A piros-fekete mezemet és egy csapatkapitányi karszalagot hazavittem, örök emlék marad, persze a bajnoki aranyéremmel együtt. A fehér dresszem és egy másik karszalag a Kispesti Futball Ház ereklyéi közé tartozik majd. Rendkívül jólesett, hogy ha bármikor bemegyek majd ebbe a klubmúzeumba, láthatom a mezemet, ami igen felemelő érzés.”

A játékos felépült sérüléséből, amely miatt nem léphetett pályára a Videoton elleni „bajnoki döntőn” az előző szezon utolsó mérkőzésén, az aranyéremről döntő rangadón.

„Bár nyertünk egy nullára, senkinek sem kívánom, hogy csak kívülről figyelhessen egy ilyen meccset. Én a játékoskijáróban álltam, és rossz érzés volt, hogy combhajlítóizom-húzódásom miatt nem segíthettem a többieknek. Már tökéletes állapotba kerültem, a múlt héten végig edzettem a csapattal, napi kétszer is, és semmi fájdalmat sem éreztem. Biztos vagyok benne, hogy a Marco Rossit váltó Erik van der Meerrel is eredményesen fog szerepelni a csapat, remélem, már a Hapoel Beer-Seva ellen is, bár nehéz feladat előtt állnak a srácok a Bajnokok Ligája-selejtezőben. Ami engem illet, egyelőre nem tudom, hol folytatom a pályafutásomat, ha igaz, hamarosan kiderül, merre vet a sors."

Információnk szerint könnyen elképzelhető, hogy a futballista a Vasashoz ír alá.

NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁS A BUDAPEST HONVÉDNÁL
Érkezők:
Deák István (Mosonmagyaróvár)
Kölcsönbe érkezők: –

Kölcsönből visszatérők: Bobál Gergely (ZTE), Bora György (Dorog), Fehér Imre (SZEOL SC), Hajdú Ádám (Paks, ?), Varga Márkó (Kozármisleny), Vernes Richárd (Paks, ?)
Az utánpótlásból felkerültek/ profi szerződést kötöttek: Banó-Szabó Bence, Berla Attila, Bíró Ákos, Gergényi Bence, Herjeczki Kristóf, Nemes Barna, Rózsahegyi Dominik, Stoiacovici Dávid
Kiszemeltek:
Távozók: Hidi Patrik (szabadon igazolható, érdeklődnek iránta: Vasas, Puskás Akadémia),
Kölcsönbe távozók: –
Kölcsönből visszatérnek klubjukhoz: Balázs Zsolt (Paks, ?), Laczkó Zsolt (Paks), Zsótér Donát (Sint-Truiden – Belgium, onnan Újpest)
Távozhatnak/ érdeklődnek irántuk: Eppel Márton
(Hapoel Beer-Seva és Maccabi Haifa – Izrael, PAOK – Görögország), Kadima Kabangu (kongói), Djordje Kamber (bosnyák-szerb-magyar, Puskás Akadémia), Dusan Vasziljevics (szerb-magyar, lejár a szerződése)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik