Kecskemét: itthon edzenek a Chelsea magyar tehetségei

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.08.19. 16:39
null
A Vakulya fivérek Chelsea-mezben (Fotók: kecskemetilc.hu)
A Kecskeméti Labdarúgó Akadémia honlapja összeállítást közölt két, a Chelsea akadémiáján nevelkedő játékosról, akik szabadidejükben a KLC-KTE SI edzéseit látogatják.

Az álom sokszor valósággá válhat igen korán, erre a Vakulya fivérek tökéletes példát jelenthetnek a fiatalok számára – írja a kecskemetilc.hu. A két tehetség már 2011 óta a Chelsea látókörében van, teljesítményükkel pedig folyamatosan bizonyítják, jó szeme volt az angol megfigyelőknek, amikor kiszúrták őket.

Vakulya Dominik januárban ünnepelte 9. születésnapját, ami biztosan örök emlék lesz számára, azóta ugyanis a Chelsea kiválasztott korosztályával edzhet. A csapat erősségének számít, több tornán is a legjobb játékosnak, gólkirálynak választották meg. Dominik kitűnő kapcsolatot ápol John Terryvel, a Chelsea ikonjával is, hiszen a válogatott futballista fia is csapattársa. Nem csoda, hogy példaképének is őt választotta Cristiano Ronaldo mellett.

Vakulya Dominik John Terryvel
Vakulya Dominik John Terryvel

Vakulya Dániel jövő októberben tölti majd be 9. életévét, de ő is 2011 óta tartozik a klub kötelékébe, ám szerződést (ahogy Dominik is), csak ezután kaphat. Addig testvéréhez hasonlóan, a G4g FC-nél futballozik, ahol az U7-nél kezdett, de olyan kiemelkedően teljesített, hogy már a Chelsea kiemelt U8-as csapatánál szerepelhetett. Egyéni elismerésekből, gólkirályi címekből neki sem kevés jött össze, példaképe Diego Costa és John Terry.

Vakulya Dániel Braniszlav Ivanoviccsal
Vakulya Dániel Braniszlav Ivanoviccsal

Karakas Ferenc nem véletlenül büszke arra, hogy a két kecskeméti kötődésű fiatal rendszeres vendégük, hiszen amikor itthon vannak, azonnal keresik az edzéslehetőség miatt:

„Két nagy tehetségről van szó, és családjuk kecskeméti, így rendszeresen itt töltődnek fel. Ilyenkor vagy engem, vagy Márton Tibit keresik, hogy mikor és hol tudnak focizni nálunk. Nagy megtiszteltetés ez nekünk, illetve hasznos az itt futballozó gyerekeknek is. Olyan élményeket, történeteket mesélnek, ami még inkább munkára ösztönzi őket. Jó ez persze Dominak és Daninak is, hiszen ők is kicsit más környezetben kaphatnak új impulzusokat, emellett focizni is tudnak. Példájuk azt mutatja, hogy a munka sosem hiábavaló, aki komolyan veszi a futballt, az elérhet a legmagasabb szintre. Büszkén mondhatom, hogy meghívást kaptunk hozzájuk Londonba, ahol jobban is beleláthatunk majd a klubnál zajló munkába.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik