Szombathely: egész tavaszra kidőlt a Haladás hátvédje

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2015.02.16. 15:32
Részleges Achilles-ín szakadása miatt tavasszal biztosan nem játszhat a labdarúgó NB I-ben szereplő Szombathelyi Swietelsky-Haladás balhátvédje, Katona Máté.

A nyáron a Soprontól igazolt játékosnak, aki a Vasasban nevelkedett, a januári, törökországi edzőtáborban részlegesen elszakadt a jobb Achilles-ína, így a tavaszi szezont biztosan kihagyja. A futballistát még korábban Törökországban, Sidében megműtötték.

„Bár ódzkodtam, hogy egy idegen országban, ismeretlen kórházban megműtsenek, nem voltam döntési helyzetben – mondta Katona Máté a haladas.hu-nak. – Az ottani orvos ugyanis figyelmeztetett, minél később kerülök kés alá, annál jobban szétcsúszik az elszakadt Achillesem, így komplikáltabbá válik a műtét. Beláttam, igaza van, ráadásul ki tudja, ha hazarepülök, itthon mikor tudtak volna megműteni. Úgyhogy egy szinte hotelnek megfelelő török kórházban másfél órás érzéstelenítéssel végzett beavatkozással megműtöttek.”

„A csapat után néhány nappal jöttem haza, hiszen csak úgy ülhettem repülőre, hogy felpolcoltam a lábam egy másik ülésre. Márpedig amelyikkel csapattársaim jöttek, teljesen tele volt. Azóta gipszben volt, amit egy hete vettek le. Rögzítőcsizmát kaptam, erre a héten már óvatosan ráállhatok, de még nem nagyon mozgathatom. Egy-két hét múlva átmeneti csizmámtól is megszabadulok, következik a gyógytorna, vissza kell erősítenem a lábam. Szerencsére fájni nem fáj.”

„Lelkileg nagyon megviselt, amikor kiderült, hogy elszakadt az Achillesem, hiába voltam szuper körülmények között a kinti kórházban, az sem volt egy leányálom. Próbálok pozitívan gondolkodni, nem zuhanok magamba, új helyzetbe kerültem, hiszen korábban egyébként sosem volt ilyen súlyos sérülésem. Úgy számolom, május elején elkezdhetek edzeni, de az biztos, hogy a tavaszi szezonban már nem léphetek pályára. De nem is akarom elkapkodni a visszatérést, fő, hogy teljesen meggyógyuljak.”

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik