Magyar Kupa: borult a papírforma a kicsik előmeccsén

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2014.05.25. 18:12
null
Az Amatőr Kupa győztese, a Pilis csapata (Fotó: mlsz.hu)
A Pest megyei másodosztályban csoportéllovas Pilis 2–1-re legyőzte az egy osztállyal feljebb a negyedik helyen álló Biatorbágyot a vasárnapi budapesti döntőben, így megnyerte a labdarúgó Amatőr Kupát.

A kétfordulós Amatőr Kupában az a négy, legfeljebb negyedik vonalbeli csapat vesz részt, amelyik a legmesszebbre jut a Magyar Kupa párhuzamos kiírásában. Az elődöntőben a Pilis a Geresdlakot, a Biatorbágy a Kemecsét búcsúztatta.

A kupagyőztes klub másodszor játszott Amatőr Kupa-döntőt – az elsőt éppen fél évszázaddal ezelőtt, 1964-ben, a korábban Szabad Föld-kupának nevezett sorozat első kiírásában, akkor nem sikerült nyernie a fináléban – emlékeztet az MTI.

AMATŐR-KUPA, DÖNTŐ, PUSKÁS FERENC STADION
BIATORBÁGY–PILIS 1–2 (1–1)
Puskás Ferenc Stadion, 500 néző. Vezette: Szilasi (Liszokai, Becséri)
VIADUKT-TÓPART-BIATORBÁGY: Retezi – Kerkovits (Arany 63.), Szmiljanics, Mérey, Kele – Nikolov, Szép, Varga D., Várkonyi (Szabó R. 83.) – Novák (Mogyorósi 63.), Busa. Edző: Nagy Lajos
PILIS-LK LEGEA: Dudás – Popon, Kinder, Kerepeszki, Marginean – Gál, Halgas I. (Mezei 73.) – Kiss J., Kurucsai (Vernes 83.), Vízi – Malik (Sáran 88.). Edző: Patakfalvy György
Gólszerző: Malik (0–1) a 7., Nikolov (11-esből, 1–1) a 15., Kurucsai (1–2) az 56. percben

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik