FTC: Nincsenek illúziók - alighanem új csapat kell a hollandoknak

Vágólapra másolva!
2014.01.28. 07:50
null
Botladozás: Tuijpnek jól indult az ősz, de aztán csak gondok voltak (Fotó: Szabó Miklós)
Nem utazott el a Ferencváros törökországi edzőtáborába Jack Tuijp, Arsenio Valpoort és Mark Otten. A hír nem meglepő, hiszen a három holland nem volt alapember az őszi szezonban. Az okokról, a játékosok pillanatnyi helyzetéről Georgi Attilát, a holland SEG iroda játékosügynökét, a három labdarúgó menedzserét kérdeztük.

A legtöbb kritika a nyáron igazolt Jack Tuijpre zúdul, talán nem véletlenül, hiszen az ő érkezését előzte meg a nagyobb felhajtás. A harmincéves futballista gólkirály volt a holland másodosztályban, a nyáron nagy reményekkel igazolt a Ferencvároshoz, tőle rögvest azt várták, hogy átugorva a beilleszkedés, az új környezethez való alkalmazkodás időszakát, leveszi a terhet Böde Dániel válláról.

„Jack Tuijp nevét mindenki ismeri Hollandiában, elismert labdarúgó, jó futballistaként tartják számon – mondta a csatárral kapcsolatban Georgi Attila. – Csendes, szerény ember, és bár a korábbi sikerei miatt van önbizalma, megszokta, hogy rajta múlik a csapat eredményessége, érthetően nagyon nehezen éli meg a jelenlegi helyzetet. Az sem könnyítette meg a dolgát, hogy bokasérüléssel bajlódott, csak az őszi szezon végére lett egészséges. Nincs hozzászokva, hogy állandóan kritizálják, mindenki csak bántja. A környezetváltozásnak pozitív és negatív hatása egyaránt lehet, sajnos a holland támadóval az utóbbi történt, és mivel tudja magáról, hogy többre képes, nagyon szenved amiatt, hogy nem tud bizonyítani.”

Nos, nem biztos, hogy a három holland futballistának lesz még lehetősége bizonyítani Thomas Dollnak, az FTC német vezetőedzőjének. Georgi Attila elmondta, a Ferencváros végig őszinte volt a játékosokhoz, így valószínű, új csapatot kell majd keresni a légiósoknak.

„Nincsenek illúzióim, pontosan tudom, mit jelent a szakmai stáb döntése. Mark Otten rutinosabb játékos, pontosan tudja, hogy két gerincműtét után idő kell ahhoz, hogy újra felépítse magát, ráadásul olvasott a jelekből, nem lepte meg a döntés, de nagyon bántja a helyzet. Arsenio Valpoort esete más, ő még csak huszonegy esztendős, karrierje szempontjából fontos lett volna, hogy a Fradiban is bizonyítson, erre azonban valószínűleg már nem lesz esélye. Ez az állapot senkinek sem jó, igyekszünk megoldást találni a problémára, a helyzetet azonban nehezíti, hogy a játékosok keveset játszottak ősszel.”

TÉLI JÁTÉKOSMOZGÁS A FERENCVÁROSNÁL
Érkezők: Dibusz Dénes (Pécsi MFC)
Távozott/távozhat:Gerson Guimaraes Ferreira Junior (brazil, Petrolul Ploiesti – Románia), Jack Tuijp (holland, ?), Mark Otten (holland, ?), Arsenio Valpoort (holland, ?)
Kiszemeltek: Fiola Attila (Paksi FC), Nemanja Koszovics (montenegrói, FK Cselik Niksics – Montenegró)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik