Honvéd: Nehéz gólt szerezni, ha nem lövök kapura - Délczeg

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.05.16. 13:55
Délczeg Gergely, a labdarúgó NB I-ben szereplő Budapest Honvéd csatára csapata honlapjának értékelte esélyeiket a Győri ETO elleni következő bajnokijuk előtt, és elmondta: bár a tavaszi szezon előtt még aláírta volna az ötödik helyet a szezon végén, most már csak a dobogó elfogadható a kispestiek számára.

„Az ősszel mutatott teljesítményemmel elégedett vagyok, a tavaszival már kevésbé. Az elején volt egy kellemetlen sérülésem, amikor a Győr elleni kupameccsen agyrázkódást szenvedtem, emiatt eleve ki kellett hagynom néhány meccset. Tény, hogy ezután is kevesebbet játszottam, de miután az új játékosokkal is jól ment a csapatnak, így Marco Rossinak nem nagyon volt oka a változtatásra. Kétségtelen, hogy az önbizalmam nincs éppen a topon. A kevesebb játéklehetőség sem tesz jót, és mostanában eleve kevesebb lehetőség adódik előttem. Úgy pedig elég nehéz gólt szerezni, ha nem lövök kapura” – mondta a honvedfc.hu-nak Délczeg.

A 25 éves játékos szerződéséből még egy év van hátra, és elmondása szerint a rossz tavaszi szezon miatt valószínűleg nem fogják más csapattól keresni, így az ősszel is a Honvédot erősíti.

„Már többször is említettem, hogy nagyon szeretném magamat külföldön is kipróbálni. Ahogyan az előbb is mondtam, az őszi szezonom jól sikerült, de ilyen tavasz után ez a lehetőség minden bizonnyal egyelőre elúszott. Így valószínűleg a következő évadban is a Honvédban fogok játszani” – fogalmazott a csatár.

A Honvéd a bajnokság 28. fordulójában vasárnap 18.30 órától a Győri ETO-t fogadja hazai pályán, amelyen a csatár csak a három pont begyűjtését tekinti elfogadhatónak.

„Nem bánjuk, hogy a Győr már megnyerte a bajnokságot, hiszen így már nem kell élet-halál harcot vívnia. Persze éppen emiatt már felszabadultan játszhat, ráadásul azoknak, akik eddig kevesebb játéklehetőséget kaptak, jó alkalom lesz a bizonyításra. Az biztos, hogy nem lesz könnyű meccs, de nekünk mindenképpen meg kell szereznünk a három pontot! A tavaszi szezon előtt azt mondtam, hogy az ötödik hellyel a bajnokság végén is elégedett lennék, de most már csalódott lennék, ha nem végeznénk a dobogón! Legalább a harmadik hely a cél, ráadásul ez idén is Európa-liga-indulást jelentene számunkra” – tette hozzá Délczeg.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik