PMFC: Senkinek nem fogunk könyörögni - Márton

Vágólapra másolva!
2013.01.08. 19:35
A labdarúgó NB I-ben szereplő Pécsi MFC szakmai munkájáért felelős Márton Gábor elsősorban morális okokból döntött a csapat néhány játékosának elküldése mellett. A Supka Attilát váltó szakember örül annak, hogy gondoltak rá ott, ahonnan elindult a játékos-pályafutása.

„Nem egyszerű átvenni egy csapatot, de nem volt egyszerű eljönni Kozármislenyből sem – kezdte mondandóját a pécsi klub honlapján Márton. – Ott edzősködtem huzamosabb ideig, de azért dolgoztam, hogy előbb-utóbb, hogyha alkalmasnak látnak rá, akkor az NB I-ben tudjak dolgozni. Örülök, hogy a PMFC-nél gondoltak rám, ott, ahol annak idején játékosként is szerepeltem, s válogatott lettem."

Az NB II-es Kozármislenytől érkezett szakember a továbbiakban nem számít Demjén Gáborra, a nigériai Solomon Okoronkwóra, a korábbi magyar válogatott Bodnár Lászlóra és a szlovén Leon Panikvarra sem. Új futballisták is érkeznek, Kozármislenyből a horvát Marko Bjelanovic és Koller Krisztián már tagja a keretnek.

„Olyan játékosoktól váltunk meg, akik a szakmai stáb szerint nem feltétlenül jelentenek erősítést – folytatta a játékoskeretet érintő lehetséges változásokkal. – Ezek nem feltétlenül képességbeli problémák, inkább mentálisak. Olyan játékosokat várunk, akik húzzák a csapatot, senkinek nem fogunk könyörögni. Aki a követelményeknek nem felel meg, az mehet."

„Azt tudni kell, hogy én a játékosokkal vagyok, nem akarok a főnökük lenni, de a haverjuk sem. Szeretem a jókedvet, de fontos a fegyelem. A poénkodás nem mehet a munka rovására. Nem szeretek ígérgetni, de a keretet ne kelljen noszogatni, szeretném, ha kezdeményező lenne a csapatom, amire a szurkolók is vevők. Azt el tudom fogadni, ha az ellenfelünk lefutballoz a pályáról és megnyeri a mérkőzést, de ha mi feladjuk, és lelketlenül játszunk, azt nem" – zárta Márton Gábor.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik