Az Újpest elhatárolja magát Mészöly Kálmán kijelentésétől

Vágólapra másolva!
2007.07.13. 14:55
A Southampton csapatához utazott próbajátékra Vaskó Tamás. Az újpesti védő szerdáig marad a szigetországban. Erről az Újpest FC adott tájékoztatást. A lila-fehér klub közleményt is kiadott, amelyben elhatárolja magát Mészöly Kálmán tegnapi kijelentésétől, amelyben az afrikai futballistákra vonatkozóan tett.

Angliában folytathatja pályafutását Vaskó Tamás. Az újpestiek válogatott védője a mai napon elutazott a Southampton együtteséhez, amely szerdáig teszteli őt.

Amennyiben a játékos megfelel a próbajátékon, akkor az angol másodosztályú – korábban hosszú évekig az élvonalban szereplő – együttes leigazolja őt. A „Szentek” már tettek egy ajánlatot a lila-fehéreknek, akik ezt mérlegelték, majd úgy döntöttek, hogy elengedik a válogatott futballistát.

Az Újpest FC egyébként közleményben reagált Mészöly Kálmán tegnapi televíziós felszólalására, amelyben sértő jelzővel illette a hazánkban futballozó afrikaiakat.

„Elfogadhatatlannak tartjuk, hogy az MLSZ elnökének személyi tanácsadója nyíltan rasszista megnyilatkozásokat enged meg magának. Ez szöges ellentétben áll az MLSZ által aláírt, és az UEFA és a FIFA által meghirdetett rasszizmus elleni kampánnyal, amelynek elveit az Újpest FC is magáénak érzi. Az ilyen megnyilatkozások károsan érinthetik a magyar futball egészének és az MLSZ megítélését is. Meg kívánom jegyezni, hogy a szurkolók által elkövetett rasszista megnyilvánulások miatt az Újpest FC-t az elmúlt két évben többször is súlyosan megbüntették. Az MLSZ elnöki tanácsadója azonban büntetlenül tehet olyan megnyilatkozásokat, amelyekért az MLSZ keményen szankcionálja a klubokat.”

„Az Újpest FC valamennyi érintett játékosa nevében kikéri magának az ilyen hangnemű megnyilatkozásokat, és felszólítja Mészöly Kálmánt, hogy a legrövidebb időn belül adjon magyarázatot tettére, és kérjen bocsánatot a nyilvánosság előtt. Érthetetlen, hogy egy ilyen kiváló játékos- és edzői múlttal rendelkező sportember, akinek múltját az Újpest is tiszteli, ilyen hangnemet engedhet meg magának. Sportemberi nagyságát azzal tudja véleményünk szerint bebizonyítani, ha a fent említett bocsánatkérést a legrövidebb időn belül megteszi. Az Újpest FC kiáll és mindig is ki fog állni játékosaiért, és a továbbiakban is elítéli az ilyen és ehhez hasonló rasszista megnyilatkozásokat.”
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik