FAZEKAS ZOLTÁN 2021.04.11 08:14 Frissítve: 2021.04.11 08:26

Női kosár Ek: Padlóra kerültünk, de fel kell állni – Djokics Zseljko

Padlóra küldte a Szekszárdot a női kosárlabda Európa-kupa elődöntőjében elszenvedett szoros vereség, ám Djokics Zseljko edző bízik benne, felállnak, és megszerzik a bronzérmet.

Djokics Zseljko szerint DeWanna Bonnert (25) a hajrában kilökték a pályáról, ám a játékvezetők sípja néma maradt (Fotó: Tolnai Népújság/Makovics Kornél)

 

Volt, aki sírt, olyan is, aki csak bámult maga elé vagy hitetlenkedve a fejét csóválta azután, hogy az Atomerőmű KSC kiélezett csatában öt ponttal elvesztette az olasz Venezia elleni elődöntőt a szekszárdi Európa-kupa final four pénteki napján. A másfél perccel az utolsó dudaszó előtt triplányival vezető, majd ezt követően az utolsó négy dobását elrontó tolnai együttes közel állt a fináléhoz, de a végén a rutinosabb olaszok ünnepelhettek.

NEM VOLT SZERENCSÉJÜK

Zala Friskovec, a Szekszárd hátvédje:
„Nem volt szerencsénk, nagyon közel jártunk a győzelemhez, de sajnos a kulcspillanatokban nem mentek be a dobásaink. Ha már ilyen messzire jutottunk, meg kell próbálnunk összeszedni magunkat, bármennyire is csalódottak vagyunk.”

„Nüanszokon múlt, most is azt gondolom, két jól felkészült együttes egylabdás meccse volt – mondta a hollandi mártással tálalt vajhal elfogyasztása után szombaton Djokics Zseljko, a szekszárdiak edzője. – Többször visszanéztük a meccset, amelyen nem értettük a játékvezetők felfogását. Nyilvánvaló, hogy alkalmazkodnunk kell a fújáshoz, s leszögezem, nem a bíráskodás miatt kaptunk ki, ám a mezőnyben sok faultot elengedtek. Rosszul reagáltunk az olaszok agresszív védekezésére, sok labdát vesztettünk el, ezért fordítani tudtak, és nagyobb önbizalommal játszottak. Azt éreztem, hogy az utolsó tíz percben mi voltunk a kis hal, amelyet bekapott a nagy hal, a Venezia. Egy meccs sokszor az edző, a játékosok és a bírók egy-egy döntésén múlik. Katasztrofálisan érzem magam, ugyanakkor arra büszkék lehetünk, hogy a kárunkra történő tévedések ellenére közel jártunk a sikerhez. A hajrában DeWanna Bonnert kilökték a pályáról, de nem fújtak, utána nekem technikait adtak, mert beléptem a játéktérre... Így sem kell szomorkodni, de rossz érzés így kikapni. Nem szabad feladnunk, ez is egy lépcsőfok, amelyen még nem jártunk, s látni kell, sokszor az egyénieskedés okozta a vesztünket.”

A csapatnak, amelynek tagjai szombaton már újra tudtak mosolyogni, össze kell kapnia magát a másik elődöntőben a spanyol Valenciától 12 pontos vereséget szenvedő francia Carolo Basket elleni bronzmeccsre, és ha nyer, a klub fennállása legnagyobb nemzetközi sikerét éri el.

„A franciák rosszul reagáltak a Valencia agresszív játékára, és hamar húszpontos hátrányba kerültek, de a második félidőben bizonyították, remek csapatuk van – tért rá a vasárnapi riválisra Djokics. – Nyerni szeretnénk, ám ehhez mentálisan regenerálódni kell. Ha bejutottunk volna a döntőbe, a fellegekben járnánk, így viszont padlóra kerültünk, de fel kell állni, és újra megvívni a nagy harcot, a bronz arannyal ér fel.”

NŐI KOSÁRLABDA EURÓPA-KUPA
NÉGYES DÖNTŐ, SZEKSZÁRD
16.30:
Szekszárd–Carolo Basket (francia) bronzmérkőzés (Tv: Digi Sport2)
19.30:
Venezia (olasz)–Valencia (spanyol) – döntő (Tv: Digi Sport2)

2021.04.23 21:50:51

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Annak idején a kakukk és a farkas állandó üldözőversenyét bemutató rajzfilmen rengeteget nevettünk, a Sopron és a Szekszárd csatája viszont vélhetően nem lesz komikus, sokkal inkább drámai.

2021.04.11 23:47:07

Kosárlabda S. TÓTH JÁNOS

NS-VÉLEMÉNY. Ez a lényeg: az építkezés.

2021.04.10 09:40:08

Kosárlabda FAZEKAS ZOLTÁN, GYŐRI FERENC

Idén mindkét magyar kosárlabdacsapat bejutott a final fourba a nemzetközi kupasorozatában.

2021.03.14 00:14:22

Kosárlabda MALONYAI PÉTER

ALAPVONAL. A sportági szakszövetségeknek „kötelességük közreműködni a tagok közötti viták rendezésében”. Közbevethető, hogy a szövetség nem tag, hanem hatalom, de a törvénynek nem csupán betűje, hanem szelleme is van.

2021.02.24 00:01:33

Kosárlabda BOBORY BALÁZS

ALAPVONAL. Nyilván nem jöhet mindig minden össze egyszerre, mint akár 2017-ben, de jó lenne látni a világos, egyenes irányú fejlődést mindkét szakágnál.