Férfi kosár NB I: pénzbírságot kaphat a Körmend edzője

Vágólapra másolva!
2022.10.04. 11:25
null
Andonisz Konsztadinidesz (Fotó: Földi Imre)
Eljárás indul a bajnoki ezüstérmes Egis Körmend ciprusi vezetőedzője, Andonisz Konsztadinidesz ellen, aki második alkalommal sértegette Papp Péter játékvezetőt. A vasi kosárlabdaklub kedden jelezte: kiáll a tréner mellett.

Kisebb meglepetésre oroszlányi vereséggel kezdte az idényt a férfibajnokság legutóbbi ezüstérmese, az Egis Körmend, amely szombaton 104–98-ra kikapott az OSE Lions vendégeként. A találkozó utáni sajtótájékoztatón a vasiak ciprusi vezetőedzője, Andonisz Konsztadinidesz nem csak csapata, de a játékvezetők teljesítményével is foglalkozott.

„Elismerésem Nyilas és Söjtöry játékvezető uraknak, de Papp úr ténykedése szégyen a magyar kosárlabdázásra nézve. Nem végzi jól a munkáját, a hozzáállása elfogadhatatlan. Nem tisztel minket, sem a nézőket, sem a csapatokat, ugyanazt csinálta velünk, mint a Falco elleni bajnoki döntőben – utalt a szakember a júniusi fináléra, amelynek negyedik meccsét (amelyet 15 ponttal megnyert a Falco és kiegyenlített) követően azt mondta: – Barátsággal kérdezem a szövetséget, miért kell egy olyan bírót az eddig gyönyörű döntőre küldeni, mint Papp Péter?”

A Nemzeti Sport hétfőn telefonon érte utol Bodnár Pétert, a szövetség főtitkárát, aki elmondta, mi várható az ügyben.

„A fegyelmi szabályzatban benne van, ha ilyet tesz valaki, akkor a főtitkár jogosult kezdeményezni az eljárást – mondta Bodnár Péter. – Az ügy a fegyelmi bizottság elé kerül, a vizsgálatot én kezdeményezem, ezután megindítják az eljárást, az edzőt értesítik a tárgyalásról. Az 51. paragrafus 4. bekezdése szerint a szankciók között egy ilyen esetben, amikor sértő nyilatkozatról, gyalázkodó kifejezésről vagy becsületsértésről van szó, szóbeli és írásbeli figyelmeztetés mellett pénzbírság is kiszabható, s noha elvileg tíztől hatvan napig terjedő eltiltás is lehetséges, az A-csoportban erre nemigen van példa, csak tényleg nagyon kirívó esetben.”

Az Egis Körmend vezetősége kiáll a vezetőedző mellett
„Bár a mérkőzés után, felfokozott hangulatban adott interjú stílusa hagy kívánni valót maga után, ugyanakkor annak tartalma és mondanivalója egyértelmű és világos – olvasható a körmendi csapat hivatalos Facebook-csatornáján kedd délelőtt megjelent posztban. – Véleményünk szerint Papp Péter játékvezető sorozatos hibái és játékvezetőktől szokatlan stílusa nagymértékben tehet arról, hogy ez az eset idáig fajult. Éppen ezért azt szeretnénk, ha nemcsak Konsztadinidesz edző nyilatkozatát vizsgálná meg az MKOSZ, hanem az érintett játékvezető ténykedését is.”

A közleményben rögzítik: az Egis Körmend egy emberként kiáll a vezetőedző mellett, és munkatársai készítenek egy összefoglalót a szövetség számára, amelyben nemcsak az Oroszlány elleni meccs, hanem a legutóbbi bajnoki döntő véleményes esetei is helyet kapnak.

A teljes poszt lentebb olvasható.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik