FAZEKAS ZOLTÁN (Bécs)
2023.06.03 14:05 Frissítve: 2023.06.03 15:57

3x3-as kosár-vb: „Pénteken már nem volt reális esély”

Utolsó két meccsét simán elvesztve, pénteken győzelem nélkül búcsúzott a világbajnokságtól férfiválogatottunk, s mivel a nők sem élték túl a csoportkört, a magyar csapatoknak véget ért a torna. Csirke Ferenc szövetségi edző és a csapat erőcsatára, Ivosev Tamás értékelt a helyszínen.

Demeter Attiláék csalódottan utazhatnak haza az osztrák fővárosból, hiszen a magyar csapat pont nélkül távozott a világbajnokság csoportkörében (Fotó: Girgász Péter)

 

 
Harmadik meccsén is kikapott a férfiválogatott, amely így kiesett
Győzelem nélkül búcsúzott a férfiválogatott

Csirke Ferenc, a férfiak szövetségi edzője: „Sajnos nem jöttek rendbe a sérülések, Ivosevnek a bokájában és a dobókarjában is van egy szakadás, ez meg is látszott a játékán, márpedig így olyan esélyeink sem lehettek, mint szerdán. Az látszik, hogy nagyjából az összes többi csapat három a hármat játszik, mi pedig öt öt ellenit. Sokat kell gyakorolni, kevés edzéssel nehéz átkapcsolniuk az agyukat a játékosoknak, nálunk sokszor a labdás próbálkozik, a másik kettő csak nézi, míg a többi együttesnél mindig mind a hárman egyfolytában mozognak. Azt sajnálom, hogy a korábbi meccseket nem sikerült megnyerni, pénteken már nem volt reális esély.”

Ivosev Tamás, a magyarok erőcsatára: „Sajnos az első meccsen kiment a bokám, most pedig a karommal volt gond. Az első két mérkőzésen közel voltunk a győzelemhez, ám fájó vereségeket szenvedtünk, ami nagyon bántott minket. Most úgy éreztük, a japánokat meg tudjuk verni, de nem sikerült, mert minden meccs hajrájára elfáradtunk és az összeszokottság hiánya miatt sokat hibáztunk. Összességében nem nyújtottunk rossz teljesítményt, azt sajnáljuk nagyon, hogy nem tudtunk meccset nyerni.”

2023.09.23 10:36:29

Kosárlabda nemzetisport.hu

A testvérpár mind a négy válogatott kosarasa klubot váltott nyáron, s van vb-győztes „ügyfelük” is.

2023.09.14 21:44:27

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A DBB évek óta tudatosan igénybe veszi az új eljárások és a technológia segítségét. Egy-egy szövetségi edző nagyjából ötven korosztályos játékos fejlődését követi nyomon. Egy központi szerverre megkapja a kiválasztottakról készült összes felvételt, amire rendszeresen videóüzenetekkel reagál.

2023.09.05 23:25:32

Kosárlabda nemzetisport.hu

ALAPVONAL. A Ludovika Csata NB I A- és a Csata DSE NB I B-csoportos visszalépése nyomán beindult a szétmaszatolás; sokan az angyalföldi utánpótlás szakmai műhely összeomlását huhogták. Holott az 1995-ben életre hívott Csata DSE köszöni szépen, él és virul.

2023.08.12 22:36:10

Kosárlabda nemzetisport.hu

A női kosárlabda NB I 2023–2024-es idényének programja, eredményei.