Kosárlabda: Jakab Máté az ausztrál bajnokságba szerződött

GY. F.GY. F.
Vágólapra másolva!
2023.10.02. 09:24
null
Jakab Máté Ausztráliába szerződött (Fotó: 2023- New Zealand Breakers)
A legutóbb a német Brose Bambergnél dolgozó Jakab Máté az ausztrál első osztályú kosárlabda-bajnokságban (NBL) szereplő New Zealand Breakers segédedzője lett.

 

Két évadot húzott le segédedzőként a német férfi Bundesliga középcsapatánál, a Brose Bambergnél Jakab Máté, és most különleges fába vágta a fejszéjét. Az ausztrál férfiélvonalban folytatja a pályafutását, méghozzá a New Zealand Breakersnél, amely korábban négyszer szerzett bajnoki címet.

A még mindig csak 32 éves szakember új klubja a legutóbbi bajnokságban is eljutott a fináléig a tíz csapatot magába foglaló ligában, ott 3–2-es összesítéssel maradt alul a Sydney Kingsszel szemben. Kilenc ausztrál gárda mellett az aucklandi székhelyű Breakers az egyetlen új-zélandi a National Basketball League-ben, a 2023–2024-es idény első fordulójában otthon 98–87-re verte az együttes a Cairns Taipanst. A második kör után a Breakers az Egyesült Államokba utazik, ahol összecsap két NBA-s alakulattal, a Portland Trail Blazersszel és a Utah Jazzel is.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik