Zárásként a Real elkapta Madridban a címvédő Panathinaikoszt

Vágólapra másolva!
2008.01.31. 23:32
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatban, az Euroligában a tizennegyedik fordulóval véget értek a csoportküzdelmek. Kialakult a középdöntő tizenhat csapatos mezőnye, a nagyok hiba nélkül vették az akadályt. Az utolsó csoportkör rangadóján a címvédő görög Panathinaikosz hosszabbításos mérkőzésen kapott ki Madridban a Realtól.
Hiába hajrázott jól és harcolta ki a túlórát Madridban a Panathinaikosz, győzött a Real
Hiába hajrázott jól és harcolta ki a túlórát Madridban a Panathinaikosz, győzött a Real
Hiába hajrázott jól és harcolta ki a túlórát Madridban a Panathinaikosz, győzött a Real
Hiába hajrázott jól és harcolta ki a túlórát Madridban a Panathinaikosz, győzött a Real

Az A csoportban az előző kiírásban döntős CSZKA Moszkva a Bologna elleni, 24 pontos idegenbeli sikerével fejezte be az alapszakaszt, így az orosz együttes 12/2-s győzelmi mutatóval zárt és várja a középdöntőbeli folytatást. A csoport második helyére az olasz Siena ért oda (10/4), amely Görögországban verte a szintén továbbjutó Olympiakoszt.

A továbbjutásban még reménykedő szlovén Union Olimpija kikapott a lengyel Prokom Trefl együttestől, így 4/10-s mutatójával befejezte a csoportkört és kiesett. Mint ahogy legyőzőjük és az olasz Bologna sem folytathatja.

A B csoportban a litván Lietuvos Rytas végzett az első helyen, míg a második izraeli Maccabi Elite hozzájuk hasonlóan ugyancsak 11/3-s mutatóval zárt. A tizennegyedik fordulóban mindkét gárda idegenben győzött, a Maccabi a hosszabbításban. Tizenkét vereség után kétszer nyert a francia Le Mans, amely Milánóban nyert a szerény mutatóval záró Armani Jeans ellen.

A C csoport, és az egész forduló rangadóján a spanyol Real Madrid hosszabbításos mérkőzésen nyolc ponttal verte a görög Panathinaikoszt. Utóbbi, a sorozat címvédője második vereségét szenvedte el a csoportkörben, de még így is a végső győzelem egyik nagy esélyesének számít. A görögök a madridi mérkőzésen sikeresen hajráztak, hiszen vesztett állásból harcolták ki a hosszabbítást, ám a túlórában mindössze négy pontot tudtak szerezni, a spanyol tizenkettőjével szemben.

A Fenerbahce idegenbeli legyőzésével és hatodik sikerével középdöntőbe jutott a szerb Partizan Igokea is.

Az érdekesség kedvéért jegyezzük meg: a csoportkört a görög Olympiakosz zárta a legtöbb dobott ponttal (1185), a legtöbb pontot pedig a francia Chorale Roanne kapta (1224). A legkevesebb pontot a CSZKA Moszkva kapta (942), a legkevesebbet a német Brose Baskest (879) dobta. A legjobb pontkülönbséget a CSZKA mondhatja magáénak (181), a legrosszabbat pedig az olasz Bologna (-207).

EUROLIGA, FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 14. FORDULÓ:

A CSOPORT:
Bologna CSZKA Moszkva 68-92
Olympiakosz Siena 73-80
Tau Ceramica Zalgiris 84-66
Prokom Trefl Sopot Union Olimpija 79-68

B CSOPORT:
Unicaja Efes Pilsen 87-77
Arisz Maccabi Elite 94-101-h.u.
Armani Jeans Le Mans 63-83
Cibona Lietuvos Rytas 79-86

C CSOPORT:
Real Madrid Panathinaikosz 95-87-h.u.
Fenerbahce Ulker Partizan Igokea 86-91
Brose Baskets AXA FC Barcelona 65-69
Lottomatica Roma Chorale Roanne 67-74

A KÖZÉPDÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK:
Panathinaikosz Real Madrid AXA FC Barcelona Fenerbahce Ulker
Partizan Lottomatica Roma Lietuvos Rytas Maccabi Elite
Unicaja Efes Pilsen Arisz TT Bank CSZKA Moszkva
Montepaschi Siena Tau Ceramica Zalgiris Olympiakosz
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik