Egyenlített a Phoenix Suns, elhúzott a Cleveland Cavaliers

K.E. K.E.K.E. K.E.
Vágólapra másolva!
2007.05.09. 08:40
Az NBA, az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság rájátszásának második fordulójában hazai pályán verte ellenfelét a Phoenix és a Cleveland, előbbiek a San Antonio, utóbbiak a New Jersey gárdáját. A négy győzelemig tartó párharcban a Suns így egyenlíteni tudott a Spurs ellen, míg a Cavaliers 2-0-ra elhúzott a Nets-szel szemben.
LeBron James (Cleveland Cavaliers, felül) nemcsak a levegőben, a földön is verhetetlen. Ennek Mikki Moore (New Jersey Nets) a megmondhatója
Reuters
LeBron James (Cleveland Cavaliers, felül) nemcsak a levegőben, a földön is verhetetlen. Ennek Mikki Moore (New Jersey Nets) a megmondhatója
LeBron James (Cleveland Cavaliers, felül) nemcsak a levegőben, a földön is verhetetlen. Ennek Mikki Moore (New Jersey Nets) a megmondhatója
Reuters
LeBron James (Cleveland Cavaliers, felül) nemcsak a levegőben, a földön is verhetetlen. Ennek Mikki Moore (New Jersey Nets) a megmondhatója

A Suns húsz ponttal bizonyult jobbnak a Spursnél, döntően annak köszönhetően, mert a második és a negyedik negyedben is 13-13 pontot vert ellenfelére. A Phoenix így 1-1-re alakította a négy győzelemig tartó párharc állását.

Pedig az első negyedből hat ponttal még a Spurs jött ki jobban, de aztán óriásit javult a hazaiak támadójátékának hatékonysága. A második felvonás közepén ledolgozták hátrányukat, átvették a vezetést, a vendégek pedig némi ellenállás után megadták magukat és tulajdonképpen a találkozó végéig már csak futottak ellenfelük és az eredmény után. A negyedik negyed előtt ugyan még behozható távolságon belül voltak, ám a hajrában hengereltek a hazaiak.

KÉPGALÉRIA

A mérkőzés legjobbját a vesztes csapatban találjuk: Tim Duncan 29 pontja mellé begyűjtött még 11 lepattanót is. A Spurs játékosai azonban nagyon rosszul dobták a büntetőket - 9/16 -, és bizony a kinti kísérleteikre - 6/18 - sem lehetnek túl büszkék.

A Suns-ban Steve Nash vitte a prímet ezúttal is, 20 szerzett pontja mellett 16 alkalommal csapattársait segítette pontszerzéshez. De említsük meg az öt pontja mellett tíz védőlepattanót szerző Shawn Marion, illetve a 27 pontja mellett kilenc lepattanóig jutó Amare Stoudemire nevét is.

A Spursnek ezzel véget ért remek rájátszásbeli sorozata: öt győztes találkozót követően a hatodikon vereséget szenvedtek.

A Cavaliers viszont már 2-0-ra elhúzott összesítésben, miután ezúttal húsz ponttal verték a Nets csapatát. A győzelemből a hazai gárda elsőszámú játékosa, LeBron James döntő részt vállalt a maga 36 pontjával és 12 asszisztjával.

Szavazás

Melyik csapat lesz az NBA bajnoka 2007-ben?

Írja be az itt látható számot!
A nap másik mérkőzéséhez hasonlóan itt is a később vesztes vendégcsapat szerzett előnyt magának az első negyed végére, ám mivel a Nets, ellentétben a Spurs-szel, a harmadik felvonást is megnyerte, a záró résznek csupán egypontos hátránnyal futhatott neki.

A finist viszont itt is a pályaválasztó egylet bírta jobban és tíz ponttal megnyerte a találkozót. Döntő volt a találkozó utolsó két és fél perce, hiszen négypontos előnyéből -93-89 - egy remek, 9-0-s szériával ekkor biztosította be győzelmét a Cavaliers. Zárásképpen Vince Carter sikeres hárompontosa már a fájdalom enyhítésére sem volt elég.

A Cleveland így továbbra is veretlen a rájátszásban. James mellett Drew Gooden teljesítményét kell kiemelnünk, aki tíz pontja mellett 14 lepattanót szerzett.

Ellentétben az igencsak egy emberre építő hazaiakkal a vendégeknél Carter és Richard Jefferson is húsz pont fölött dobott, míg Jason Kidd 17 pontja mellett tíz védőlepattanót szerzett, ám mindez csupán a tisztes vereséghez volt elegendő. A Nets rájátszásbeli mérlege 4-4 győzelem, illetve vereség.

Nem túl kedvező számukra az a statisztikai tény, miszerint 0-2-s állást rájátszásban még sohasem sikerült megfordítaniuk.

NBA, ÉSZAK-AMERIKAI KOSÁRLABDA-BAJNOKSÁG, RÁJÁTSZÁS, 2. FORDULÓ, 2. MÉRKŐZÉSEK:

PHOENIX SUNS - SAN ANTONIO SPURS 101-81 (19-25, 30-17, 22-22, 30-17)
Helyszín: US Airways Center, Phoenix, AZ , nézőszám: 18.422
PHOENIX SUNS: NASH 20, BELL 18, THOMAS 12, MARION 5, STOUDEMIRE 27. CS.: Barbosa 13, Diaw 6, Jones, Burke, Banks. Vezetőedző: Mike D’Antoni
SAN ANTONIO SPURS: Parker 13, Finley 11, DUNCAN 29, Bowen 13, Elson 5. CS.: Ginobili 6, Oberto, Horry 2, Barry, Vaughn, Bonner 2, Udrih. Vezetőedző: Gregg Popovich
Az állás: 1-1

CLEVELAND CAVALIERS - NEW JERSEY NETS 102-92 (24-28, 24-17, 26-28, 28-19)
Helyszín: Quicken Loans Arena, Cleveland, OH, nézőszám: 20,562
CLEVELAND CAVALIERS: Hughes 12, Pavlovic 17, GOODEN 10, JAMES 36, ILGAUSKAS 13. CS.: Varejao 6, Snow 2, Gibson 3, Marshall 3. Vezetőedző: Mike Brown
NEW JERSEY NETS: KIDD 17, CARTER 26, Moore 15, JEFFERSON 22, Collins 2. CS.: Nachbar 5, Boone 3, Wright 2, M. Williams, Robinson. Vezetőedző: Lawrence Frank
Az állás: 2-0 a Cleveland javára

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik