Báder Mártonék kikaptak és kiestek

Vágólapra másolva!
2007.02.02. 11:23
A férfi kosárlabdázók legrangosabb nemzetközi kupasorozatában, az Euroliga csoportküzdelmeinek utolsó, 14. fordulójában Rómában szenvedett 23 pontos vereséget a horvát Cibona Zagreb, Báder Márton együttese, amely így nem folytathatja a küzdelmeket.
Carlos Cabezas (Unicaja, jobbra) húz kosárra Dusan Kecman (Partizan, balra) mellett
Reuters
Carlos Cabezas (Unicaja, jobbra) húz kosárra Dusan Kecman (Partizan, balra) mellett
Carlos Cabezas (Unicaja, jobbra) húz kosárra Dusan Kecman (Partizan, balra) mellett
Reuters
Carlos Cabezas (Unicaja, jobbra) húz kosárra Dusan Kecman (Partizan, balra) mellett

A magyar légiós 22 percnyi játéklehetőséget kapott, szedett hét lepattanót, egyszer vállalkozott mezőnydobásra, az sikeresnek bizonyult. A mérkőzés számukra a gyenge és eredménytelen horvát támadójátékon bukott meg, a vendégek egyik negyedben sem dobtak 17 pont fölött.

A mérkőzés pedig igazi ki-ki meccs volt, hiszen jól hajrázó, győztes olaszok így továbbléptek, Báderék - bár hasonló mutatóval rendelkeztek, mint a csoportból továbblépő olaszok és a szerb Partizan - kiestek.

A csoportban az első helyen továbbjutó görög Panathinaikosz három vereséggel zárta a csoportkört. Érdekesség, tizenegy győzelem után a három záró mérkőzésüket elveszítették. Persze, az izraeli Maccabi Elite-től, 2004 és 2005 győztesétől idegenben ki lehet kapni, amikor már a lényegi kérdések úgy is sokkal korában eldőltek.

Az A-csoportban zárásként hazai pályán nyert a spanyol Tau, amely tíz győzelemmel és két vereséggel zárta a csoportkört. A C-jelű nyolcasból első helyen továbblépő orosz CSZKA még náluk is jobb mutatóval lépett tovább, hiszen csupán egyszer szenvedtek vereséget, míg tizenháromszor győztek.

Az A-csoportból a Dinamo Moszkva, a Tau Ceramica, az Olympiakosz és az Efes Pilsen, a B-ből a Maccabi Elite, a Panathinaikosz és a DJKV Joventut, míg a C-ből a CSZKA Moszkva, a Barcelona és a Benetton már korábban bebiztosította helyét a középdöntőben. Az utolsó fordulóban a lengyel Prokom, a spanyol Unicaja, a szerb Partizan, az olasz Roma, a görög Arisz és a francia Pau csatlakozott hozzájuk.

A folytatásban négy négycsapatos csoportra osztják a versenyben lévő tizenhat gárdát - a csoporteredmények alapján készített kiemelés szerint sorsolnak -, amelyek oda-visszavágós körmérkőzést játszanak február 14. és március 22. között. A csoportok első két helyezettje jut a negyeddöntőbe. A negyeddöntők győztesei játszhatnak a Négyes Döntőben.

EUROLIGA, FÉRFIAK, CSOPORTKÖR, 14. FORDULÓ:

A-csoport:
Virtus Roma Cibona 81-58
Maccabi Elite Panathinaikosz 76-73
Partizan Unicaja 90-94
DKV Joventut Union Olimpija 82-86
B-csoport:
Arisz Barcelona 75-82
Pau-Orthez Zalgiris 68-56
Napoli Benetton Treviso 62-64
CSZKA Moszkva Fenerbahce Ülker 85-66
C-csoport:
Efes Pilsen Dinamo Moszkva 72-76
Tau Ceramica Le Mans 86-54
Prokom Climamio Bologna 78-84
Olympiakosz Köln 77-73

A KÖZÉPDÖNTŐBE JUTOTT CSAPATOK:

1. KIEMELÉSI KALAP:
CSZKA MOSZKVA (OROSZ) TAU CERAMICA (SPANYOL)
PANATHINAIKOSZ (GÖRÖG) DINAMO MOSZKVA (OROSZ)
2. KIEMELÉSI KALAP:
WINTERTHUR BARCELONA FC (SPANYOL) MACCABI ELITE (IZRAELI)
OLYMPIAKOSZ (GÖRÖG) BENETTON TREVISO (OLASZ)
3. KIEMELÉSI KALAP:
DKV JOVENTUT (SPANYOL) EFES PILSEN (TÖRÖK)
PAU-ORTHEZ (FRANCIA) UNICAJA (SPANYOL)
4. KIEMELÉSI KALAP:
VIRTUS ROMA (OLASZ) ARISZ TT BANK (GÖRÖG)
PROKOM TREFL SOPOT (LENGYEL) PARTIZAN (SZERB)
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik