Tizedszer nyert sorozatban a Phoenix

Vágólapra másolva!
2006.12.11. 11:40
Sorozatban tizedik győzelmét aratta a Phoenix Suns csapata az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokág alapszakaszának 39. játéknapján. A harmincnégy pontot szerző Kobe Bryant vezette sikerre a Lakerst , amely a San Antoniót fogadta.
Kobe Bryant 34 pontot szerzett
Reuters
Kobe Bryant 34 pontot szerzett
Kobe Bryant 34 pontot szerzett
Reuters
Kobe Bryant 34 pontot szerzett

A harmadik negyedbeli nagyszerű teljesítményének köszönhetően a Los Angeles Lakers csapata hazai pályán megverte a San Antonio Spurst.

A kaliforniaiak közül ismét nagyszerűen játszott Kobe Bryant, a csapat legnagyobb sztárja, aki harmincnégy pontjával a mezőny legeredményesebb játékosa volt., de dicsérni kell mindenképpen Lamar Odomot is, aki egyetlen egy gólpasszal maradt le a tripla-dupláról, ugyanis tizennyolc pontja és tizenegy lepattanója mellé
”csupán” kilenc asszisztot jegyzett.

„Ez volt az a negyed, ahol a legjobban védekeztünk mióta a Lakersben játszom – mondta Odom utalva a harmadik játékrészbeli nagyszerű teljesítményről.- Ennyi volt a különbség a két csapat között ma este.”

Az említett harmadik felvonásban a Lakers 37-22-re verte meg a Spurst, és ennek köszönheti azt, hogy az utolsó tizenkét percben már hiába hajráztak a vendégek.

„Jól védekeztünk, de a támadásban nem voltunk túl meggyőzőek – mondta Tony Parker a San Antonio sztárja.- A harmadik negyedben vesztettük el a meccset. Megpróbáltunk talpra állni a negyedikben, azonban ekkor már túl késő volt.”

Boris Diaw is jól játszott a remeklő Sunsban
Boris Diaw is jól játszott a remeklő Sunsban

Sorozatban tizedik győzelmét aratta a Phoenix, és ebben az esetben az aratta kifejezés igenis helytálló, ugyanis az Suns harmincpontos diadalt könyvelhetett el a Charlotte otthonában.

Amare Stoudemire huszonkét pontot szerzett és emellé még tizenkét lepattanóval is hozzájárult csapata győzelméhez. A centernek ez volt a hetedik dupla-duplája az elmúlt nyolc mérkőzésen.

„Nagyszerűen játszottunk ma este - nyilatkozta a 24 éves játékos.- A célunk, hogy bajnokok legyünk, és ha jobbak tudunk lenni, akkor nagyobb is az esélyünk, hogy ez megvalósítsuk.”

A vendégeknél egyébként Diaw tizenhét, Barbosa tizenöt, Marion és Bell tizennégy-tizennégy pontot szerzett, míg a csapat legnagyobb sztárja, Steve Nash tizenegy pontja mellett kiosztott tíz gólpasszt is.

Mindig más játékosokat kell, hogy játszassak – mondta a mérkőzés után Mike D’Antoni, a Suns vezetőedzője. – Nagyszerű szériában vagyunk, és nem szeretném, ha azért szakadna meg, mert elfogy az erőnk. Egy idő után valamelyik csapat úgyi legyőz minket, de azt nem szeretném, ha mi győznénk le saját magunkat.”

NBA, alapszakasz

39. játéknap
Los Angeles Lakers San Antonio Spurs 106-99
Sacramento Kings Atlanta Hawks 117-92
Seattle Supersonics Golden State Warriors 117-115
Toronto Raptors Portland TrailBlazers 83-93
Charlotte Bobcats Phoenix Suns 84-114
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik